Форум Creative Spark: Renovate Ukraine

25.11.2022 | 10:15

15-17 листопада 2022 року  у Львові в офлайн та онлайн-форматах пройшов форум Creative Spark: Renovate Ukraine – форум креативної освіти, стартапів та студентського підприємництва. Серед учасників – понад 50 спікерів зі сфери стартапів та підприємництва, представники уряду, інноваційних платформ, тренери і викладачі міжнародних та українських вузів. До заходу долучилася і завідувачка кафедри публічного адміністрування та управління бізнесом факультету управління фінансами та бізнесу Ганна КОМАРНИЦЬКА.

Організатори заходу – Tech StartUp School, НУ Львівська політехніка та Кінгстонський університет (Лондон) за підтримки Британської Ради.

Понад пів сотні спікерів зі сфери стартапів, підприємництва, представники інноваційних платформ, тренери та викладачі міжнародних і українських вишів зібрались, щоб подискутувати щодо розвитку підприємництва та креативних індустрій і освіти. Зокрема про те, як державна влада та місцеве самоврядування підтримують  і стимулюють ініціативи у цих сферах.

Також, в межах Форуму підбивали підсумки програми Creative Spark, яку реалізовують в Україні. Creative Spark – п’ятирічна ініціатива Британської Ради, спрямована на підтримку міжнародних університетських та інституційних партнерств для розвитку підприємницьких навичок та креативної економіки у семи країнах (Україна, Вірменія, Азербайджан, Грузія, Казахстан, Киргизстан, Узбекистан).

У перший день роботи форуму присутні дискутували про неформальну, дуальну, креативну та бізнес-освіту у ЗВО.

Привітав учасників Форуму, в межах дискусійної панелі «Бізнес і/проти влада/и»  начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

«Бізнес і влада – це дві речі, які мають працювати разом в державі. Наше завдання як влади створювати умови для ведення бізнесу: прозорість, менше бюрократії, відсутність корупції тощо, щоб бізнес себе комфортно почував в регіоні. І ми над цим працюємо», – зазначив очільник області.

Центральною темою другого дня стало підприємництво. Обговорювали про світ стартапів, волонтерство, «студент сьогодні – CEO завтра». Учасники працювали у 4 панельних дискусіях:  «Бізнес без кордонів»,  «StartUp. Змінюємо світ»,  «Від CEO до волонтера»,  «Дизайн-мислення та інновації».

Захід пройшов в дружній атмосфері, незважаючи на безпекову ситуацію в місті у ці дні! Дякуємо організаторам за запрошення! Дякуємо ЗСУ за можливість розвиватися та вдосконалюватись! Все буде Україна!