ДОСВІД МІЖНАРОДНИХ СТАЖУВАНЬ ЗА ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНОЮ ПРОГРАМОЮ «ПУБЛІЧНЕ АДМІНІСТРУВАННЯ ТА УПРАВЛІННЯ БІЗНЕСОМ»

01.05.2023 | 09:16

Borys Karpinsky

Certificate Borys Karpinskyi (Participation) – Doha, Qatar – 16-18-03-2023

VII Міжнародна програма наукового стажування-3

Особлива увага за ОПП «Публічне адміністрування та управління бізнесом» відводиться цілеспрямованому аналізу передових практик із аналогічних спеціальностей та їх дієве залучення в навчальний процес. Властиво цьому сприяють багатопланові міжнародні стажування, які провадяться на кафедрі «Публічне адміністрування та управління бізнесом» факультету управління фінансами та бізнесу Львівського національного університету імені Івана Франка.

Так, професором Карпінським Б.А. проведене двомісячне міжнародне стажування в рамках VII Міжнародної програми “Нобелівські Лауреати: Вивчення Досвіду та Професійних Досягнень для Формування Успішної Особистості та Трансформації Оточуючого Світу“ у Дубаї, Осло, Стокгольмі, Римі, Бургасі, Нью-Йорку, Єрусалимі, Пекіні (180 годин, 6 кредитів ECTS). Міжнародна програма була дуже насичена своїм фундаментально-змістовим наповненням, а спікерами виступили знанні у світі нобелівські лауреати з різних напрямків соціальних й природничих наук, правознавчої й державної сфери, що дозволило її учасникам сформувати об’ємне розуміння тенденцій розвитку глобального світу та можливостей освітньо-наукового його пізнання в ім’я цивілізаційного прогресу. Підсумковим результатом стажування стала підготовка відповідних публікаційних матеріалів за обраним напрямком та отримання сертифікатів.

Окрім того, що участь в міжнародних стажуваннях є творчою й пізнавальною, вона дозволяє виділити й активізувати власну науково-освітню діяльність, оскільки нобелівські лауреати щедро ділились своїм досвідом боротьби й досягнень на ниві пізнання світу й захисту прав громадян. Властиво це стає додатковим поштовхом для активізації досліджень за фундаментальним напрямком державотворчого патріотизму нації за яким кафедра володіє пріоритетом у світовому науковому просторі. Зокрема, за цією проблематикою професором Карпінським Б.А. матеріали досліджень продемонстровано вже у 2023 році на низці міжнародних наукових конференцій, які відбулись у США, Канаді, Німеччині, Великобританії, Японії, Швейцарії, Сінгапурі, Катарі тощо.

Згідно Українського Національного Н-індексу Рейтингу на 2023 рік (за Google Scholar): Н – 24, доктор економічних наук, професор Карпінський Б.А. займає загальне 12 місце по Львівському національному університету імені Івана Франка та 607 позицію по Україні (серед усіх вчених).

Участь в міжнародних стажуваннях забезпечує налагоджування дієвих науково-освітніх контактів та нерозривний зв’язок міжнародного досвіду з можливостями його поповнення на основі власних практик за ОПП «Публічне адміністрування та управління бізнесом», забезпечуючи тим якісну підготовку студентської молоді до праці на ниві державотворення.

Спільними зусиллями – переможемо!