До Дня вшанування пам’яті жертв голодомору

01.12.2020 | 14:16

27 листопада 2020 року До Дня пам’яті жертв голодомору порадником групи УФП-11с, доцентом кафедри публічного адміністрування та управління бізнесом Решотою О. А., було проведено виховну бесіду щодо важливості вшанування пам’яті страшної трагедії Українського народу, як морального обов’язку кожного громадянина нашої держави перед минулими та наступними поколіннями.

Під час виховної бесіди Решотою О. А. було розкрито питання історичних подій, що передували геноциду Українського народу, вчиненого комуністичним тоталітарним режимом, способом реалізації якого був штучний масовий голод, організований керівництвом комуністичної партії Радянського Союзу та Радянської України, страшним наслідком якого стала масова загибель мільйонів українців на території Української СРР і Кубані.

Голодомор в Українській СРР 1932-1933 років визнаний світовою спільнотою геноцидом Українського народу, що передбачено Конвенцією ООН “Про запобігання злочину геноциду і покарання за нього” від 9 грудня 1948 року.

Завдяки демонстрації відеофільму «Вбиті Голодомором – реальна кількість жертв та докази штучності», переглянутому під час виховної бесіди, студенти мали можливість ознайомитись із історичними подіями того часу, із науковими доказами, статистичними даними та реальними історіями жертв голодомору 1932-1933 років.

Також порадник групи закликала студентство долучитись до всеукраїнської акції запалення свічки на підвіконні задля вшанування жертв голодомору та збереження історичної правди та пам’яті про страшну трагедію Українського народу.