День відкритих дверей державної служби

21.05.2021 | 10:56

19 травня 2021 року Міжрегіональним управління НАДС у Львівській та Закарпатській областях в рамках проведення акції “День відкритих дверей державної служби” проведено тематичну  онлайн зустріч з студентською молоддю. Спілкувались зі здобувачами вищої освіти факультету управління фінансами та бізнесу Львівського національного університету імені Івана Франка та професорсько-викладацьким складом спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування».

Модератором заходу виступив начальник Міжрегіонального управління Ярослав Коваль, який  надав загальну інформацію про державну службу, основні завдання та ключові результати реформування державного управління в Україні, розповів про організацію проведення стажування громадян з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби, в державних органах.

Заступник начальника управління Микола Трофименко в презентаційній формі інформував учасників заходу про те як потрапити на державну службу, як знайти потрібну вакансію, як підготуватись до конкурсу», надав практичні поради та рекомендації з зазначених вище питань та відповів на запитання студентів.

Запрошені спікери: Наталія Калакун, головний спеціаліст департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської облдержадміністрації та Ігор Гречуха, провідний спеціаліст Відділу регіонального представництва в західних областях Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, які  розповіли про свій досвід вступу та проходження державної служби, переваги державної служби та чому зробили свій вибір на користь працевлаштування в органах державної влади.

Представники професорсько-викладацького складу спеціальності 281 “Публічне управління та адміністрування” та здобувачі вищої освіти кафедри публічного адміністрування та управління бізнесом та кафедри економіки та публічного управління активно дискутували про перспективи та мотивацію в державній службі.  Зокрема, в.о. зав. кафедри публічного адміністрування та управління бізнесом ЛНУ ім. І. Франка, д.е.н. Комарницька Ганна Омелянівна відзначила важливість проведення подібних заходів та окреслила шляхи подальшої співпраці з питань підготовки фахівців за спеціальністю 281 «Публічне управління адміністрування», популяризації державної служби серед молоді, стажування та проходження навчально-виробничої практики студентів різних спеціальностей в органах державної влади.