105-а річниця створення ЗУНР: участь здобувачів кафедри публічного адміністрування та управління бізнесом

06.11.2023 | 09:44

1 листопада 2023 року на Львівщині відзначають 105-у річницю створенння Західно-Української народної республіки.

Відтак, біля пам’ятника Івану Франку, навпроти Головного корпусу Львівського національного університету імені Івана Франка відбулось мистецьке дійство «Стрілецький співанк», під час якого звучали стрілецькі пісні у виконанні Львівської національної академічної чоловічої хорової капели «Дударик», під художнім керівництвом деригента – Дмитра Кацала.

Також, реконструктори Товариства пошуку жертв війни «Пам’ять» перенесли усіх присутніх в події Листопадового чину, зачитавши відозву Української Національної Ради до українського народу.

Участь у заході взяли здобувачі вищої освіти першого року навчання ОПП Публічне адміністрування та управління бізнесом факультету управління фінансами та бізнесу разом з порадником Патерухою Наталією. Спільно з чоловічою хоровою капелою «Дударик» та присутніми на заході заспівали стрілецьких пісень.

Ми пам’ятаємо ціну нашої свободи і про те, хто ми і хто наші предки. Гордимось подвигом Січових Стрільців, навчаємось на досвіді Української галицької армії, та впевнені у нашій майбутній перемозі. Бо ми нащадки великого народу чиє прагнення волі не зламали крізь віки/