Зустріч з представниками органів публічної влади щодо стажування та практики здобувачів вищої освіти спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування

28.09.2022 | 21:07
28 вересня 2022 року на факультеті управління фінансами та бізнесу відбувся щорічний інформаційний семінар організований   Національним агентством України з питань державної служби  Львівській та Закарпатській областях спільно з Львівським національним університетом імені Івана Франка щодо практики та стажування здобувачів вищої освіти спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування.
Public Administration and Management and BusinessPublic Administration and Management and BusinessPublic Administration and Management and Business
З вітальним словом до учасників заходу звернулись: Ярослав Коваль – начальник Міжрегіонального управління НАДС у Львівській та Закарпатській областях; Ганна Комарницька, д.е.н, завідувач кафедри публічного адміністрування та управлінням бізнесом Львівського національного університету ім. Івана Франка; Іван Парубчак, д.н. з держ. упр., професор, завідувач кафедри публічного управління і адміністрування Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. Гжицького.
Також у заході взяли участь науково-педагогічні працівники кафедри публічного адміністрування та управлінням бізнесом та кафедри економіки та публічного управління і здобувачі вищої освіти спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування.
В ході проведення семінару заступник начальника Міжрегіонального управління Микола Трофименко розповів про порядок стажування та практики громадян з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби в державних органах.
Начальник управління персоналом Західного Міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) Наталія Наконечна проінформувала про досвід організації проходження стажування молоді у вказаній установі, висвітлила основні напрямки роботи управління та запросила здобувачів вищої освіти для проходження практики і стажування.
Провідний інспектор департаменту економічної політики Львівської обласної військової адміністрації, здобувачка ОП «Публічне адміністрування та управління та бізнесом» Христина Римар поділилася досвідом  використання можливостей стажування та переваги працевлаштування в державному органі.
Стажистка Міжрегіонального управління НАДС у Львівській та Закарпатській областях Василина-Михайлина Бурек розповіла про свої враження від проходження стажування та рекомендувала студентам скористатися даними можливостями.
В заключній частині проведення заходу Ярослав Коваль та Микола Трофименко відповіли на запитання викладачів та здобувачів стосовно роботи державних органів у період воєнного стану, внесення змін до чинного законодавства та підзаконних актів з питань державної служби, системи оплати праці державних службовців. В підсумку здобувачі вищої освіти подякували за змістовну інформацію та висловили зацікавленість в проходженні практики і стажування в державних органах та вступу на державну службу в подальшому.