В рамках реалізації проекту Жана Моне студентка групи УФФМ-52с. Баранова Марія-Соломія брала участь у конференції CiSEP у м. Чернігів на тему: «Реформи!Зміни! Дійсно?» Переглянути всі фото заходу можна за посиланням https://goo.gl/photos/TehPc4tnCb9YH8jT8

13.04.2017 | 10:12

В рамках реалізації проекту Жана Моне студентка групи УФФМ-52с.   Баранова Марія-Соломія брала участь у конференції CiSEP у м. Чернігів на тему: «Реформи!Зміни! Дійсно?»

29-30 березня 2017 року у Чернігові відбувалась конференція CiSEP (громадська школа дієвих практик ЄС) на тему: «Реформи!Зміни! Дійсно?» Громадська сила для кращих результатів», за підтримки Інституту Європейської Політики (ІЄП) та партнером з реалізації Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень.

Представником керівника проекту за програмою Жана Моне Василя Зеленка була Баранова Марія-Соломія, студентка-магістр групи УФФМ-52с.

29 березня цей захід розпочав Мартін Штейн (менеджер проектів ІЄП, який розповів про цілі даного заходу, учасники поділились своїми цілями та очікуваннями. Далі робота продовжувалась у групах, яких було 4: 1) Демократичні реформи та верховенство права; 2) Економіка, стабільність та довкілля; 3) Робота з молоддю та освіта; 4) Зайнятість, соціальна політика, рівні можливості та здоров’я.

Наш представник працювала у групі 2, там обговорювались питання взаємодії бізнесу із обласною адміністрацією, з метою інтеграції Угоди про Асоціацію (УА), питання на скільки просунулась УА у кожній конкретній області та виконання Стратегії області, яка заявлена на  сайті згідно з вимогами УА. Підсумком дня була панельна дискусія із головами платформ Геннадієм Максаком (Форум громадського суспільства Східного партнерства) та Зоряною Міщук (Українська сторона Платформи громадянського суспільства «Україна-ЄС») про дієвість цих платформ, їх структуру та організацію та відмінності між їх роботою.

30 березня відбувалось обговорення отриманих результатів у робочих групах попереднього дня та створювали спільний проект щодо розвитку асоціації у областях, який вилився в проект «Моніторингу та інформування бізнесу та влади під час процесу імплементації УА».

Відбулась публічна панельна дискусія із за участі таких доповідачів: професор Матіас Йопп (ІСП, директор), Вольфґанґ Біндзайль (Посольство Федеративної Республіки Німеччини в Україні, постійник заступник Посла), Ірина Бебешкіна (фонд «Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва», директор) та Ольга Стефанішина (Урядовий офіс з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Кабінету Міністрів України, директор). Говорили про те, що економіка країни починає зростати, зменшується інфляція, попри те конфілкт на Сході існує, через який Україна втратила чверть обсягу економіки. Було наведено багато аналітичних цифр, які свідчать про велику роль Німеччини в економіці України, в сфері торгівлі, промисловості, технічної допомоги, навчання українських студентів, вливання інвестицій та отримання грантів й допомог. Говорили про безвізовий режим. Заступник посла запевнив, що в червні  українці таки зможуть перетнути кордон ЄС без візи. Також німецькі гості нагадали про провалені реформи, про громадськість яка має бути рушієм реформ та боротьбу з корупцією, як найголовніший компонент, який заважає Україні у всіх сферах.

Під час роботи у групах Баранова Соломія розповіла іншим учасникам про реалізацію проекту Жана Моне «Економіка у європейській інтеграції: внутрішні виклики та зовнішній вимір» на факультеті управління фінансами та бізнесу ЛНУ імені Івана Франка.

Переглянути всі фото заходу можна за посиланням https://goo.gl/photos/TehPc4tnCb9YH8jT8