Святкове дійство ” Прощання з колядою”

15.02.2019 | 18:48

Віночок різдвяно-зимових свят завершується. Відзвеніли дзвоники, відзвучали колядки, принесла благословення йорданська вода… В серці лунають відзвуки колядок, а вогник свічки на Різдво надихатиме цілий рік.

Згадуючи улюблене та шануючи старовинне, 12 лютого на факультеті управління фінансами та бізнесу відбулося святкове дійство ” Прощання з колядою”.

На мить сцена актової зали перетворилася на затишну домівку, де українська родина чекає першої зірки Святвечора. На столі – традиційні страви і дідух. Додає святковості події “Щедрик” у виконанні представниць народної капели бандуристок “Зоряниця”.

Згодом на сцені з’являється вертеп. Звіздар та Янгол сповіщують добру новину, Пастухи й Царі – вітають новонародженого Христа, Ірод – закликає воїнів вбити усіх вифлеємських дітей віком до 2-х років, Смерть – відрубує Іродові голову, а Чорт тягне його в пекло… А ще дотепні жарти Жида та його дружини, гучні колядки і віншування, смачні пампухи, якими пригощають вертепівці усіх присутніх… 

 

 

 

 

 

 

Так студенти факультету возвеличували народження Божого Сина, вітали присутніх гостей з різдвяними святами та бажали їм миру, добра та успішного року!