Стажування в органах державної влади в рамках проекту «Державотворець»

01.07.2018 | 20:46

З 15 по 23 червня  студенти факультету управління фінансами та бізнесу, зокрема магістр спеціальності «Публічне управління та адміністрування»  Максим Вайда (активний учасник наукового гуртка «Державотворець», що є на кафедрі економіки та менеджменту), проходили стажування в органах державної влади.

 

Ініціатором такого масштабного проекту для української молоді виступило  Міністерство молоді та спорту України. З метою активізації молоді в процесах реформування держави Міністерство молоді та спорту спільно з Українською академією лідерства та підтримки проекту USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «Взаємодія»», залучали студентів до практики в міністерствах, Адміністрації Президента України, обласних державних адміністраціях та у парламенті.

Метою проекту була організація стажування молоді в Адміністрації Президента України, Секретаріаті Кабінету Міністрів України, міністерствах та інших центральних органах виконавчої влади.

Відбір на стажування відбувався на конкурсній основі у два етапи, де було обрано 100 найкращих претендентів. Варто додати, що на одне місце було шість претендентів.

Всі вони проходили стажування в різних органах публічної адміністрації та мали змогу навчатися у таких видатних людей: Володимир Гройсман (Прем’єр-міністр України); Дмитро Шимків (заступник глави Адміністрації Президента України); Олександр Саєнко (Міністр Кабінету Міністрів України); Артем Ситник (директор Національного антикорупційного бюро України); Ваче Давтян керівник компанії «Промкабель електрика», «Пан Електро», бізнес-тренер «Leaderway») та ін.

 

 

На закриті проекту Глава Уряду сказав, що перед державою сьогодні стоять безпрецедентні виклики, багато проблем, які потребують нових рішень, нових підходів. «І варіантів два – прийти у владу і змінювати країну. Або опустити руки і змінити країну проживання. Але ми знаємо: де б не були по світу, завжди будемо в гостях. Тільки в Україні будемо вдома. І сьогодні у нас є шанс змінити свою країну. Не всім випадає можливість бути причетним до змін», – про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з учасниками проекту «Державотворець».

По закінченню всі учасники отримали сертифікати про успішне проходження стажування та безцінний досвід, що стане їм в нагоді і допоможе реформувати нашу країну. Отримання досвіду такого рівня надзвичайно актуально для студентів спеціальності «Публічне управління та адміністрування», адже це стажування – крок до професійного становлення та початку кар’єри, ради якої вони вибрали свою спеціальність.

 

Пишаємось нашими студентами!

Бажаємо використати отриманий досвід та йти до нових звершень!