Публічне управління та адміністрування: сучасні тенденції розвитку адміністративних послуг

17.06.2017 | 19:55

06 червня 2017 року у Києві за участю Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка відбувся Перший Національний кар’єрний Форум, на якому вперше було піднято питання системного розвитку людського капіталу в Україні, що є наразі одним із стратегічних питань для провідних держав у світі, зокрема для: країн ЄС, США, Канади, Сингапуру, тощо.

Сьогодні на ринку праці є потреба у фахівцях, які володіють управлінськими навичками, необхідними для надання адміністративних послуг у публічній сфері, знайомі з принципами, функціями та етикою службової діяльності в органах державної влади та місцевого самоврядування, здатні організувати та очолити громадську діяльність, спрямовану на реалізацію соціально значущих проектів.

Завдяки своїй актуальності, Форум зібрав ключових гравців у цій сфері: представників п’яти Міністерств України, на яких покладено функції розвитку людського капіталу в нашій державі, а також керівників провідних бізнес-асоціацій та найбільших роботодавців України.

Під час Форуму була презентована Національна онлайнплатформа з профорієнтації та побудови кар’єри – інноваційна технологія, яка розробляється Державною службою зайнятості України і стане основою реформи у розвитку людського капіталу.

 

Оскільки, одне з важливих завдань університету: підготовка фахівців для роботи в органах виконавчої влади і місцевого самоврядування, громадських організаціях, здатних забезпечити соціально прийнятний рівень надання адміністративних послуг на засадах відкритості, прозорості, підзвітності, професіоналізму.