Лекція-зустріч “Agile, або сучасні системи управління проєктами”

05.11.2019 | 21:32

5 листопада 2019 року відбулася лекція-зустріч студентів факультету управління фінансами та бізнесу із бізнес-аналітиком ІТ-компанії SoftServe Оленою Міончинською на тему: «Agile, або сучасні системи управління проєктами».

Зустріч організовано доцентом кафедри економічної кібернетики Депутатом Б.Я.

 

Мета проведення лекції – ознайомлення студентів із гнучкими методологіями управління проєктами, що базуються на Agile-підході.

У виступі Олени Міончинської йшлося про систему ідей і принципів «гнучкого» управління проектами, на основі яких розроблені популярні методи Scrum та Kanban.

Відповідно до методології Scrum команда розбиває завдання на етапи. Кожні два тижні (спринт) видається проміжний результат, який відразу ж тестується і, при необхідності, правиться.

За методологією Kanban ведеться облік завдань усіх підрозділів компанії. При цьому, на дошку наносяться три види завдань: заплановані, виконані і ті, які «в процесі».

Доповідач розповіла про основні відмінності між даними методами, навела реальні приклади їх використання у практичній діяльності ІТ-компанії та в інших сферах суспільної діяльності, окреслила найважливіші аспекти підвищення продуктивності роботи команди з їх допомогою.