Круглий стіл «Імплементація теоретико-професійного навчання з обліку і оподаткування в практику бізнесових структур»

22.05.2019 | 15:15

До Всеукраїнського Фестивалю науки – 2019 у Львівському національному університеті ім. Івана Франка кафедра обліку і аудиту факультету управління фінансами та бізнесу спільно з представниками органів державного фінансового контролю та бізнесу провела круглий стіл на тему «Імплементація теоретико-професійного навчання з обліку і оподаткування в практику бізнесових структур».

Заступник завідувача кафедри обліку і аудиту з навчально-методичної роботи к.е.н., доцент Приймак С.В. відзначила, що спеціалізована підготовка фахівців спеціальності 071 «Облік і оподаткування» за освітніми програмами «Бухгалтерський облік, аналіз та аудит» і «Облік, аналіз та фінансові розслідування» спрямована на вирішення прикладних задач та наукової діяльності у предметній сфері знань. Викладачами кафедри забезпечується надання студентам фундаментальних теоретико-методичних знань і практичних навичок з економічних процесів та закономірностей у галузі обліку, аналізу, аудиту, контролю та оподаткування.

Заступник завідувача кафедри обліку і аудиту з організації та проведення практики к.е.н., доцент Шот А.П. зазначила, що кожна із вищезгаданих освітніх програм орієнтована на глибоку професійну підготовку сучасних аналітиків, фахівців у сфері обліку, аудиту та оподаткування, ініціативних та здатних до швидкої адаптації до вимог сучасного бізнес-середовища. На кафедрі обліку і аудиту, яка є випусковою кафедрою факультету управління фінансами та бізнесу, здійснюється інтегрована підготовка магістрів, що поєднує чітку практичну спрямованість навчання щодо організації бухгалтерського обліку, застування його в управлінні підприємством, установою державного сектора економіки чи фінансово-кредитною установою, організації і методики аудиту та фінансового аналізу суб’єктів господарювання України різних форм власності та організаційно-правових форм.

Представники Західного офісу Держаудитслужби: Пишник Леся Ярославівна (перший заступник начальника офісу), Максимович Оксана Петрівна (начальника відділу роботи з персоналом офісу), Помірча Олена Миколаївна (кандидат економічних наук, доцент, завідувач відділу економічних досліджень Львівського НДЕКЦ МВС України), Гавдульська Ілона Романівна (судовий експерт відділу економічних досліджень НДЕКЦ МВС України) і Пристайко Оксана Тарасівна (головний бухгалтер ПП «Укрриба») наголосили, що в останні роки, коли в Україні відбуваються значні трансформації у фінансово-економічній та бюджетній сферах, особливо гостро стоїть питання залучення до практичної роботи у приватний бізнес і державний сектор економіки компетентних фахівців з обліку, аналізу, контролю та оподаткування. Тому тільки завдяки тісній співпраці вищих навчальних закладів і представників приватного та державного секторів економіки вдасться застосувати нові підходи з обліку і оподаткування у практичну діяльність.

Кафедра обліку і аудиту висловлює щиру вдячність усім учасникам круглого столу і сподівається на подальшу плідну співпрацю!!!