Зустріч керівника «Агенції регіонального розвитку Львівської області» зі студентами спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування»

27.11.2019 | 14:39

Зустріч керівника «Агенції регіонального розвитку Львівської області» зі студентами спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування»
20 листопада 2019 року на факультеті управління фінансами та бізнесу Львівського національного університету відбулася зустріч керівника «Агенції регіонального розвитку Львівської області» Віталія Корецького зі студентами та викладачами спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування».
Метою зустрічі було ознайомлення студентів та професорсько-викладацького складу з роботою «Агенції регіонального розвитку Львівської області» та перспективами розвитку та залучення молоді в роботу ОТГ. Основними завданнями агенції є сталий розвиток області, залучення інвестицій, робота з експортерами, а також ефективна реалізація державної регіональної політики, сприяння місцевому економічному розвитку. В Україні діє вже 18 агенцій регіонального розвитку. Вони займають позицію між органами виконавчої влади, бізнесом і громадським суспільством. Агенції допомагають органам виконавчої влади виконувати їхні основні функції.
«Агенція регіонального розвитку Львівської області» – неприбуткова організація, основними завданнями якої є ефективна реалізація державної регіональної політики, сприяння місцевому економічному розвитку. Агенція працює як офіс з надання консультацій щодо підготовки та реалізації програм і проектів регіонального розвитку та загалом сприятиме підвищенню інвестиційної привабливості регіону.
Було розглянуто низка питань що стосувались реформування публічного управління в органах місцевого самоврядування та велика увага була приділена питанню підготовки висококваліфікованих фахівців у сфері публічного управління. Серед найактуальніших питань що обговорювались, це: децентралізація влади, місцеві податки та формування бюджету ОТГ, недосконалість законодавчої бази, перспективи змін за допомогою молодих та амбіційних людей. Студенти мали можливість взяти участь у обговоренні важливих питань та отримати обгрунтовані та вичерпні відповіді від практика, який очолює Львівський Офіс реформ з 2015 року.
Цікавою та продуктивною стала зустріч і для професорсько-викладацького складу кафедри економіки та менеджменту та кафедри економічної теорії, адже йшлося на ній і про участь вищої школи у професійній підготовці майбутніх фахівців спеціальності «Публічне управління та адміністрування». Такі зустрічі корисні для студентів, спеціальність яких пов’язана з майбутнім розвитком нашої держави.