Участь кафедри економіки та публічного управління у панельній дискусії “Universities for Local Development: Germany, Poland, Ukraine”

17.11.2021 | 02:49

09/11/2021 року доцент Галина Капленко, доцент Оксана Пікулик та старший науковий співробітник Інна Куліш прийняли участь в онлайн-обговоренні (другій панельній дискусії) досліджень про роль та значення університетів для місцевого розвитку.

Stefan Henkel, Olena Syrby, Susann Worchech, Юлій Харчук, Дмитро Шевчук та інші учасники проєкту поділилися досвідом співпраці університетів з органами місцевого самоврядування та їх участь у місцевому розвитку.

Досвід Університету Віадріна (Франкфурт-на-Одері): як університет може долучитися до місцевого розвитку через участь у культурному розвитку. Практичний досвід: обговорення студентів із представниками органів місцевої влади про власні проекти та їх значення для розвитку міста, опитування школярів про те, чого їм бракує у культурному житті і як вони бачать місто. Дослідження щодо концепції Smart-city та розвиток smart-концепції.

Досвід Університету м. Познань: 20 важливих фактів про співпрацю та її результати, співпраця не тільки з містом, а з у іншими зацікавленими суб’єктами.

Співпраця Острозької Академії з містом: проекти, напрями співпраці, участьАкадемії  у розробці в стратегії м. Острог.

Співпраця університетів із містом та громадськими організаціями, участь академічної спільноти в дослідженнях, як знання від студентів передаються іншим членам громадянського суспільства.