Міжнародна академічна мобільність на факультеті: досвід здобувачів вищої освіти ОПП «Інформаційні технології в бізнесі»

25.09.2024 | 14:31

20 вересня 2024 р. за участі студентів групи УФЕ-11с освітньої програми «Інформаційні технології в бізнесі» та викладачів кафедри цифрової економіки та бізнес-аналітики Ірини ШЕВЧУК, Оксани ВАСЬКІВ та Анни ЗАДОРОЖНОЇ була проведена зустріч на тему «Міжнародна академічна мобільність студентів за програмами Erasmus+».

Доповідачкою виступила студентка 4-го курсу Анна КОЗИК (група УФЕ-41с), яка поділилася своїм досвідом академічної мобільності за програмами Erasmus+ та можливостями професійного розвитку, які дає ця програма здобувачам вищої освіти.

У 2022/2023 н.р. вона навчалася за програмою Erasmus+ в Університеті Тушія (Італія), а в осінньому семестрі 2024/2025 н.р. знову навчатиметься в ньому вже по іншій програмі Erasmus+.

Зустріч викликала велику зацікавленість у здобувачів вищої освіти, під час якої доповідачці було поставлено багато як організаційних, так і освітніх питань: яким вимогам повинні відповідати кандидати на конкурс на отримання стипендій на навчання в рамках програми Erasmus+, розмір щомісячної стипендії академічної мобільності, умови та термін перебування за програмою, перелік курсів для складання індивідуального плану навчання та ін. Особливо було здійснено наголос на процедурі зарахування та підкреслено, що остаточне рішення про прийняття або неприйняття номінованих кандидатів ухвалюється приймаючою стороною.

Окрім того Анна ще детально зупинилася на мотиваційних питаннях – чому є важливою можливість навчання за кордоном, який досвід отримує студент і яких навичок він може набути.

Сподіваємося, що така зустріч спонукатиме студентів до участі в програмах міжнародної академічної мобільності.