Обговорення ОНП Публічне управління та адміністрування з здобувачами 2-3 рівня вищої освіти

15.02.2022 | 11:23

10 лютого 2022 року на кафедрі  публічного адміністрування та управління бізнесом пройшли захисти виробничої практики зі спеціалізації  здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти.  На своїх базах практики студенти отримали для себе нові практичні знання та практичні навички в галузі публічного управління та адміністрування, закріпили наявні теоретичні знання.

Також практичний досвід, отриманий під час проходження практики дає змогу магістрам проаналізувати актуальні проблемні питання, які вирішують  на  відповідних базах практики.

Студенти отримали високий рівень практичних знань, які зможуть застосувати у своїй майбутній кар’єрі та навчанні.

Також відбулась зустріч науково-педагогічних працівників кафедри публічного управління та адміністрування із здобувачами третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти щодо розгляду та внесення пропозицій щодо оновлення освітньо-наукової програми «Публічне управління та адміністрування» третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти за спеціальністю 281 Публічне управління та адміністрування галузі знань 28 Публічне управління та адміністрування.

Акцентовано увагу на необхідності та важливості обговорення проєкту ОНП із здобувачами третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти, оскільки врахування пропозицій та потреб безпосередньо при підготовці докторів філософії, є обов’язком ЗВО, кафедри та наукових керівників і відповідає сучасним вимогам ринку праці щодо забезпечення органів державної влади та місцевого самоврядування висококваліфікованими та компетентними фахівцями публічного управління та адміністрування.

За результатами обговорення ОНП Патеруха Н. Г., здобувачка вищої освіти третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти, запропонувала ввести в ОНП дисципліну, що дасть змогу кращого розуміння сутності сучасних тенденцій державотворення, теоретичних концепцій державотворення, а також процесів й інструментів, які необхідні для практичного використання у сфері публічного управління та адміністрування.

Враховуючи інтереси та пропозиції здобувачів вищої освіти проф. Карпінський Б. А. запропонував запровадити в ОНП освітню компоненту «Сучасні тенденції державотворення» з метою формування у здобувачів наукового ступеня доктора філософії знань та практичних навиків, які дозволяють розв’язувати комплексні проблеми у галузі публічного управління та адміністрування щодо державотворчих процесів та набуття практичних навичок для вирішення конкретних управлінських ситуацій, що в подальшому стане цінним інструментом під час виконання дисертаційних робіт.

Дякуємо здобувачам третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти за активну участь у вдосконаленні освітньо-наукової програми «Публічне управління та адміністрування»!