6-й Форум «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави»

15.11.2021 | 12:21

11-12 листопада  проходив 6-й Форум «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави» у формі онлайн-вебінару, участь в якому взяли науково-педагогічний склад кафедри публічного адміністрування та управління бізнесом факультету управління фінансами та бізнесу. Форум складався з 5 панельних дискусій та однієї бліц сесії, в якій йшли обговорення  про:

  • Зміни до Конституції в частині децентралізації та реформування місцевих державних адміністрацій.
  • Асоціації органів місцевого самоврядування: принципи Європейської хартії місцевого самоврядування та законодавче регулювання в Україні.
  • Міські агломерації.
  • Розвиток гірських територій.
  • Захист прав внутрішньо переміщених осіб.

Захід був організований Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Міністерством розвитку громад та територій України, Донецькою обласною державною адміністрацією, Луганською обласною державною адміністрацією, Львівською обласною державною адміністрацією за сприяння та підтримки Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрація в Україні».

Близько 50 спікерів і спікерок долучалися до роботи Форуму, це – народні депутати/-ки України, представники/-ці центральних та місцевих органів виконавчої влади, асоціацій органів місцевого самоврядування, експертного та наукового середовища, міжнародних партнерів. Під час Форуму було обговорено актуальні питання законодавчого регулювання у сфері місцевого самоврядування та територіальної організації влади, відповідні європейські стандарти та іноземний досвід. Це хороший досвід актуалізації необхідної інформації для викладачів спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування.

Програма форуму: http://www.slg-coe.org.ua/wp-content/uploads/2021/11/Programma_Forum_11-12.11.2021-1.pdf