Зустріч із Президентом Європейської ради Дональдом Туском

20.02.2019 | 22:19

       20 лютого у Львівському національному університеті ім. Івана Франка відбулася зустріч із Дональдом Туском Президентом Європейської ради, якому на урочистому засіданні Вченої ради було вручено диплом «Почесний доктор (Doctor Honoris Causa) ЛНУ ім. Івана Франка».

      У своїй промові Дональд Туск щиро подякував ректору Університету проф. Володимиру Мельнику, а також неодноразово вказував на свою підтримку України, зокрема про те, що він є «польським патріотом, європейцем і одночасно любить Україну й не бачить у цьому жодних суперечностей».

     Також в урочистостях брав участь глава дипломатичного представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі.

     В загальному захід пройшов на дуже високому організаційному рівні.

      Окрім вищого керівництва ЛНУ серед присутніх у залі були декани усіх факультетів, завідувачі кафедр, професори, науковці, що займаються міжнародною співпрацею, а також виконавці проектів, зокрема – професорсько-викладацький склад факультету управління фінансами та бізнесу на чолі з деканом Андрієм Стасишином.

     Представнику від кафедри економічної теорії – доценту Василю Зеленку спільно з колегами (Оксаною Головко-Гавришевою, Романом Калитчаком та Оксаною Краєвською) вдалось коротко поспілкуватись про реалізацію в Університеті проектів за програмою Жана Моне Еразмус+ як з Президентом Європейської ради Дональдом Туском, так і з главою дипломатичного представництва ЄС в Україні Хюгом Мінгареллі. Гості позитивно оцінили те, що в ЛНУ ім. Івана Франка виконуються проекти, присвячені вивченню та дослідженню процесів європейської інтеграції, зокрема і реалізацію проекту «Західноукраїнський дослідницький центр з європейських студій» (на факультеті міжнародних відносин і факультеті управління фінансами та бізнесу).

     Одержаний досвід та настанови від Дональда Туска буде поширюватись серед викладачів та студентів факультету управління фінансами та бізнесу під час проведення навчальних занять та науково-практичних заходів в межах реалізації модуля Жана Моне «Економіка у європейській інтеграції: внутрішні виклики та зовнішній вимір».