Зустріч із директором Департаменту економічної політики Львівської обласної державної адміністрації

29.05.2018 | 14:43

24 травня 2018 р. для студентів спеціалізації «Фінанси, митна та податкова справа» кафедрою державних та місцевих фінансів організовано зустріч із директором Департаменту економічної політики Львівської обласної державної адміністрації к.е.н. Филипівим Романом Степановичем. Тема доповіді “Сучасна Львівщина: політичний, фінансово-економічний та суспільний устрій” охоплювала питання сьогоднішнього економічного стану та стратегій розвитку Львівської області, а також стосувалась ключових аспектів підвищення конкурентоспроможності її адміністративно-територіальних одиниць.


 

Цікавими для обговорення були питання ключових напрямів роботи Департаменту у сфері економічного та регіонального розвитку, стратегічного планування, промислової політики, внутрішньої та зовнішньої торгівлі, публічних закупівель та супроводу інвестиційних проектів. Доповідач представив стратегічні орієнтири розвитку нашого краю. Студенти та викладачі висловили своє бачення можливих напрямів ефективних перетворень на Львівщині, які б дали змогу перетворити область в активного провідника євроінтеграційного курсу України, регіон гармонійного людського розвитку, інноваційноорієнтованої, інтегрованої в національний та світовий простір економіки та безпечного довкілля.

Дискусійними під час зустрічі стали питання щодо необхідності розвитку машинобудівних підприємств військово-промислового комплексу, які знаходяться на території області та забезпечують їй високий економічний потенціал; наявність експортноорієнтованих на російський ринок галузей економіки Львівщини; налагодження міжрегіональної та муніципальної співпраці та залучення інвестицій. Особливу увагу приділено формуванню та реалізації нової моделі організації територіальних громад у регіоні та інформаційно-консалтинговому забезпеченню децентралізації на місцевому рівні.

Зустріч відбулася у дружній атмосфері. Сподіваємося, що подальші такі заходи дадуть змогу майбутнім фахівцям не лише розуміти проблеми соціально-економічного розвитку Львівщини, її районів, міст, територіальних громад, а також сприятимуть тісній співпраці науковців кафедри державних та місцевих фінансів факультету управління фінансами та бізнесу ЛНУ ім. І. Франка та органів місцевого самоврядування і сприятимуть реалізації вдалих ідей та заходів задля створення регіону, в якому гармонійно поєднуватиметься  стабільний розвиток територій із високою якістю життя населення.