ЗАХОДИ ДО ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ФЕСТИВАЛЮ НАУКИ-2019 НА КАФЕДРІ ОБЛІКУ І АУДИТУ ФАКУЛЬТЕТУ УПРАВЛІННЯ ФІНАНСАМИ ТА БІЗНЕСУ

22.05.2019 | 13:10

З нагоди проведення Всеукраїнського Фестивалю науки – 2019 у Львівському національному університеті ім. Івана Франка кафедра обліку і аудиту факультету управління фінансами та бізнесу провела круглий стіл, робота учасників якого здійснювалася за двома напрямками: «Актуальні проблеми розвитку обліку, контролю та аналізу в умовах глобальних економічних змін», «Актуальні проблеми створення служби фінансових розслідувань та функціонування органів державного фінансового контролю в Україні».

Для обговорення проблематики круглого столу, обміну досвідом, визначення шляхів співпраці між кафедрою обліку і аудиту та приватними бізнес-структурами і органами державної влади участь у заході взяли викладачі і студенти кафедри, запрошені гості: Пишник Леся Ярославівна – перший заступник начальника Західного офісу Держаудитслужби, Максимович Оксана Петрівна – начальника відділу роботи з персоналом Західного офісу Держаудитслужби, Помірча Олена Миколаївна – кандидат економічних наук, доцент, завідувач відділу економічних досліджень Львівського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, Гавдульська Ілона Романівна – судовий експерт відділу економічних досліджень Львівського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру України, Пристайко Оксана Тарасівнаголовний бухгалтер ПП «Укрриба».

Відкриття науково-практичного заходу розпочалося зі слів-привітань заступника декана з навчально-методичної роботи  д.е.н., професор Ситник Н.С. та завідувач кафедри обліку і аудиту к.е.н., професор Романів Є.М., які звернули увагу на важливість вивчення дисциплін спеціальності 071 «Облік і оподаткування», що має відбуватися у тісній співпраці з органами державної і місцевої влади, експертними та бюджетними установами, аудиторськими фірмами і практикуючими бухгалтерами, іншими приватними і комерційними структурами під час проходження студентами виробничої та переддипломної практики, а також науковими установами і спеціалізованими засобами масової інформації. Це створить необхідні передумови для подальшого працевлаштування студентів після завершення навчання в Університеті.

Під час круглого столу учасники розглянули новітні тенденції і проблематику, визначили перспективи розвитку вітчизняної системи обліку, аналізу, аудиту в умовах глобальних економічних змін, створення служби фінансових розслідувань та функціонування органів державного фінансового контролю в Україні.

Проведення круглого столу було особливо динамічним, велася насичена дискусія щодо сучасних трансформацій органів державного фінансового контролю, розглядалися питання підготовки викладачами кафедри фахівців за новою освітньою програмою «Облік, аналіз та фінансові розслідування».

Дякуємо усім учасникам за цікаві доповіді, активне обговорення та гарний настрій!!!