Вшановуємо пам’ять генія українського народу

11.03.2019 | 19:36

9 березня 2019 р. з нагоди вшанування 205-ї  річниці з Дня народження Великого Кобзаря викладачі кафедри економіки та менеджменту факультету управління фінансами та бізнесу, а також студенти 1-5 курсів спеціальності «Публічне управління та адміністрування» (куратори доц. Бобко Л.О., доц. Капленко Г.В., доц. Пак Н.Т.) відвідали Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької, де презентували кантату-симфонію Станіслава Людкевича «Кавказ» за однойменною поемою Тараса Шевченка.

Неперевершена постановка Мирона Юсиповича з величезною художньою силою викриває гнобительську суть царського самодержавства та закликає до боротьби проти нього. Усіх присутніх назабутньо вразив виступ хору та оркестру, що зумів передати гаму яскравих образів та настроїв: від похмурих, сумних, – до саркастичних, героїчних. Найважливіша думка поеми «Кавказ» – «Борітеся – поборете!», –  стверджує невмирущість людського духу, що не схиляється перед будь-яким гнітом і тиранією.

 

Тарас Шевченко є однією з найвищих вершин духу світового, одним з найбільших мислителів світу і водночас нашою українською совістю, нашим порадником, нашою найбільшою правдою. Схиляємо голову перед генієм українського народу!