Візит у Академію економічної освіти Молдови (Кишинів)

03.10.2019 | 16:09

Упродовж 26-28 вересня 2019 року делегація Львівського національного університету імені Івана Франка у складі Оксани Головко-Гавришевої, Василя Зеленка, Оксани Краєвської та Світлани Сас – працівників Західноукраїнського дослідницького центру з європейських студій – Центру досконалості імені Жана Моне перебувала з візитом у Академії економічної освіти Молдови (Кишинів). Під час візиту відбувся міжнародний семінар, де обговорювалися питання розвитку європейських студій на пост-радянському просторі, а саме досвід Центру досконалості імені Жана Моне з європейських економічних інтеграційних студій (http://www.integra-jm.md/) у викладанні і дослідженні європейських дисциплін та внеску обох Центрів у академічний супровід забезпечення виконання Угоди про асоціацію. Проф. Олеся Сірбу та проф.Родіка Круду представили науковий журнал «Eastern European Journal of Regional Studies» та досвід участі Академії економічної освіти Молдови у європейських проектах. Оксана Головко-Гавришева представила роботу Центру досконалості імені Жана Моне у Львівському національному університеті імені Івана Франка, окреслила основні напрями його наукових досліджень та представила його освітній та тренінговий компонент.
Під час візиту делегація Центру взяла участь у міжнародній науковій конференції «Competitiveness and Innovations in Knowledge Economy», організованій Академією економічної освіти Молдови. Глобальні і локальні ризики, які впливатимуть на економічні процеси у світовому, регіональному і локальному вимірах, було присвячено виступ ректора Академії Грігоре Белостечініча на пленарному засіданні. Про виклики для захисту економічних інтересів споживачів з позицій права конкуренції і правового регулювання угод дистрибуції йшлося у доповіді проф. Анни-Софі Шоне-Грімальді (Університет Париж Х, Нантер, Франція). У доповіді проф. Пітера Франка (Вінгейтський Університет, Північна Кароліна, США) особливу увагу було приділено культурним засадам опірності і сталості економічного розвитку економіки Америки, а особливостям і тенденціям розвитку сучасного туризму у Туреччині на прикладі Стамбулу було присвячено доповідь проф. Нур Ундей (Галіксьий університет, Туреччина).

Під час роботи конференції старший науковий співробітник Центру Оксана Краєвська представила результати свого наукового дослідження у доповіді «Імплементація горизонтальних політик ЄС в Україні у контексті Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС». Аналіз системи соціального забезпечення України і систем соціального забезпечення у ЄС представив у своїй доповіді старший науковий співробітник Центру Василь Зеленко.
Більше інформації:
Про подію: http://ase.md/…/6-competitivitate-si-inovare-in-economia-cu…
Про Центр досконалості з європейських економічних інтеграційних студій імені Жана Моне: http://www.integra-jm.md/
Про журнал «Eastern European Journal of Regional Studies»:
https://csei.ase.md/journal/

 

Фото заходу: https://photos.app.goo.gl/DVJ3VPzPRxCJos46A

 

[galleryid=27928]