Відкрита лекція Оксани Ігорівни Головко-Гавришевої на тему “Правове регулювання економічної діяльності в ЄС”

07.12.2017 | 14:14

06 грудня 2017 р. на факультеті управління фінансами та бізнесу у корпусі за адресою вул. Медової Печери 53 в аудиторії 319 на ІV парі (13:30) відбулась відкрита лекція Оксани Ігорівни Головко-Гавришевої – доцента кафедри європейського права Львівського національного університету імені Івана Франка, старшого експерта з питань адаптації національного законодавства до права ЄС Програми залучення фахівців проекту «Association4you» при Міністерстві економіки та торгівлі України, координатора проекту Жана Моне. Тема лекції: “Правове регулювання економічної діяльності в ЄС”.

Захід проводився в межах реалізації проекту Жана Моне 575241-EPP-1-2016-1-UA-EPPJMO-MODULE «The economy in European integration: internal challenges and external dimensions” та роботи наукового гуртка «Економіст» (напрям «Економіка у європейській інтеграції»).

Лекція проходила у вигляді постійного діалогу зі студентами, з використанням інтерактивних методів. Цікавості додало те, що розгляд проблеми правового регулювання економічної діяльності в ЄС було проведено з використанням конкретних ситуацій із життя та діяльності фізичних та юридичних осіб у різних країнах Європи.

 

Особливістю заняття стало те, що лектор ділилась власним досвідом роботи у проекті «Association4you», зокрема – діяльністю щодо аналізу Закону України «Про електронну комерцію», вказуючи на ряд актуальних проблем, над якими на даному етапі працює робоча група. Саме обговорення даного документу мало виключно практичний характер: приводились приклади ведення інтернет-торгівлі товарами та послугами як в ЄС, так і в Україні; надавались конкретні рекомендації, які кожен з слухачів зможе потенційно використати для себе.

 

По закінченні лекції слухачі отримали переконання у тому, що і в Україні можна одержати багато особистих вигод, знаючи окремі положення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та відповідних супутніх документів.

У підсумку, координатор проекту В.А. Зеленко відзначив, що під час заняття було обговорено багато актуальних та цікавих проблем, які будуть детальніше розглядатись та вивчатись на наступних заняттях з спеціалізованої дисципліни. Студенти подякували гостю своїми аплодисментами.

Фото заходу можна переглянути за посиланням https://photos.app.goo.gl/3QUU9S6kWjw76nRx1