В Університеті відбувся круглий стіл, присвячений 100-річчю запровадження державної служби України

27.07.2018 | 12:27

25 липня 2018 року у Дзеркальній залі Львівського національного університету імені Івана Франка відбувся круглий стіл: «100-річчя запровадження державної служби України. Реформування державної служби на сучасному етапі». Участь у засіданні взяли керівники служб управління персоналом територіальних та центральних органів виконавчої влади, заступник голови НАДС України Андрій Заболотний, представники центрального і територіального апарату НАДС України та професорсько-викладацький склад факультету управління фінансами та бізнесу Львівського національного університету імені Івана Франка.

Всіх присутніх привітали проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Університету Мар’ян Лозинський, заступник голови  Національного агентства з питань державної служби України Андрій Заболотний, декан факультету управління фінансами і бізнесу Андрій Стасишин та керівник Міжрегіонального управління Національного агентства з питань державної служби України у Львівській та Закарпатській областях Ярослав Коваль.

Під час засідання круглого столу учасники розглянули низку викликів, пов’язаних із реформуванням державного управління і державної служби в Україні, велику увагу приділивши питанню підготовки висококваліфікованих фахівців у сфері державного управління. Серед найактуальніших питань, які обговорювали на засіданні – проведення щорічного оцінювання результатів службової діяльності державних службовців; порядок та підстави присвоєння рангу державного службовця; порядок визначення спеціальних вимог до осіб, які претендують на зайняття посад державної служби; керівні документи з відпрацювання посадових інструкцій державних службовців та багато інших.

Окрім того, під час продуктивного діалогу представників центрального та територіального апарату НАДС і науковців Львівського національного університету імені Івана Франка у сфері державного управління йшлося, зокрема, про продовження інтенсивної співпраці установ задля удосконалення роботи органів, які належать до юрисдикції Національного агентства України з питань державної служби, а також про потребу взаємодії в процесі адаптації навчальних планів Львівського університету до сучасних вимог і потреб управлінської системи України. Окрему увагу учасники зустрічі також приділили питанню участі вищої школи у професійній підготовці майбутніх фахівців спеціальності «Публічне управління та адміністрування».

На завершення зустрічі проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Університету Мар’ян Лозинський висловив подяку заступникові голови  Національного агентства з питань державної служби України Андрію Заболотному та керівникові Міжрегіонального управління Національного агентства з питань державної служби України у Львівській та Закарпатській областях Ярославу Ковалю за співпрацю, зокрема за можливість  проходження стажування та практики студентів спеціальності «Публічне управління та адміністрування», що, безперечно, відкриває для них перспективи подальшого кар’єрного і професійного зростання.

Більше інформації за посиланням: http://www.lnu.edu.ua/v-universyteti-vidbuvsya-kruhlyj-stil-prysvyachenyj-100-richchyu-zaprovadzhennya-derzhavnoji-sluzhby-ukrajiny/