В рамках реалізації проекту Жана Моне студент Бірченко Михайло брав участь у 21 сесії «EU Study Days» у м. Запоріжжя.

21.09.2017 | 19:38

Представництвом Європейського Союзу в Україні у співпраці з Українським освітнім центром реформ було проведено двадцять першу сесію «EU Study Days in Ukraine», яка відбулась 13-16 липня 2017 року в Запоріжжі. До участі у сесії були залучені учасники з усіх регіонів України.

Одним із учасників даного заходу було відібрано студента факультету управління фінансами та бізнесу Бірченка Михайла.

За словами студента Єврошкола відкриває унікальну можливість для українських студентів:

● отримати нові знання від найкращих фахівців з Європейського Союзу та України;

● вивчити основні питання відносин між Україною та Європейським Союзом в таких сферах, як політика, економіка, енергетика, візові питання, освіта та права людини;

● дістати можливість спілкування з представниками інституцій Євросоюзу та науковцями;

● долучитися до мережі активної молоді, з метою обміну досвідом та впровадження спільних ініціатив у майбутньому.

Серед тренерів були: представник прес-служби Представництва ЄС в УкраїніГолова NABU Open Office,представник Erasmus Mundus Association та ін.. Обговорювався широкий спектр важливих питань та проблем від децентралізації до судової реформи, кожен мав свої запитання та пропозиції.  Дуже корисною була інформація про Еразмус+ та інші фонди Європейського Союзу, що фінансують навчання закордоном. Найцікавішою частиною були практичні заняття, наприклад – розробити законопроект або відтворити засідання Міністрів закордонних справ країн ЄС тощо.

Одержаним досвідом на «EU Study Days» Михайло ділитиметься з іншими студентами факультету під час проведення занять по дисципліні «Економіка у європейській інтеграції: внутрішні виклики та зовнішній вимір».

 

https://photos.app.goo.gl/O6CUuDGPWoBCq8PD2