УКРАЇНА ГІДНА СВОБОДИ

22.11.2018 | 17:11

З нагоди 5 річниці Революції Гідності та в рамках співпраці Львівського національного університету імені Івана Франка та режисера стрічки В’ячеслава Бігуна (найпродуктивнішого українського кінорежисера, який відзначений за режисуру, операторську роботу (3 відзнаки), актуальність, сценаристику та звукорежисуру) за сприянням кафедри обліку і аудиту (заступником завідувача кафедри з виховної роботи доцентом кафедри обліку і аудиту Лободою Н.О.) було проведено для студентів 1-5 курсів факультету управління фінансами та бізнесу відкритий прес-показ фільмів:

  • “Сильні духом” – це  кіносповідь Юрія Яценка – першого успішно звільненого українського політв’язня Кремля, який першим вирвався на волю після початку нової європейської війни. Що він пережив, як боровся і вижив? Фільм про один із образів сучасного українця, який може надихати.
  • “Найближчі до Бога” – сімейне жертвоприношення нової європейської війни. Надихаюча історія сучасної України на прикладі двох сімей, які руйнує війна, але які зміцнюють наш дух. Фільм, високо оцінений критиками та глядачами, приніс автору визнання в Україні та за кордоном у таких аспектах кіно, як режисура, операторська робота та сценаристика. Чи не найтитулованіший український фільм про нову війну.

По закінченню показу В’ячеслав Бігун та запрошений гість – герой фільму Юрій Яценко – відповіли на запитання присутніх викладачів і студентів.

Студентський та викладацький колектив факультету управління фінансами та бізнесу висловлює щиру подяку за проведений кінопоказ.