СПІВПРАЦЯ ОРГАНІВ ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ ТА ІНСТИТУТІВ ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА В ПРОЦЕСІ ФОРМУВАННЯ ТА РЕАЛІЗАЦІЇ ДЕРЖАВНОЇ РЕГІОНАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

07.10.2019 | 07:17

Протягом 1-2 жовтня у Львові відбувся регіональний семінар-тренінг “Співпраця органів виконавчої влади та інститутів громадянського суспільства в процесі формування та реалізації державної, регіональної політики” за підтримки Секретаріату Кабінету Міністрів України та ОБСЄ. Участь в тренінгу взяли представники органів виконавчої влади та інститутів громадянського суспільства із Львівської та Закарпатської областей. Запрошення для участі в семінарі-тренінгу отримали також представники кафедри економіки та менеджменту факультету управління фінансами та бізнесу Львівського національного університету імені Івана Франка.

Протягом двох днів учасники мали змогу дізнатися, що таке публічні консультації, як їх проводити, які є форми, хто їх проводить і хто може ініціювати, а також дізналися про основи налагодження діалогу між органами виконавчої влади та інститутами громадянського суспільства, про конфлікти у публічних консультаціях та їх розв’язання та про комунікаційні навички у публічних консультаціях. Разом опановувати навички організації публічних консультацій і використання інструментів діалогу мала змогу доцент кафедри економіки та менеджменту Комарницька Г.О. Отримані практичні навички таких семінарів-тренінгів допоможуть удосконалити та передати знання студентам спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування», майбутня професія яких полягає у роботі в публічній сфері.

Тренінг відбувся в межах проекту “Посилення інституційної спроможності Уряду України та громадянського суспільства для ефективної співпраці у процесах ухвалення рішень”. Питання проведення публічних консультацій (ініціювання консультацій, визначення стейкхолдерів та зручних для них формальних і неформальних форматів обговорень, обрання каналів комунікації в процесі консультацій, звітування та аналізу результатів) учасникам допомагали опановувати тренери від #депком Наталія Окша та Анна Леонтьєва і від громадянської мережі «Опора» Nataliia Velychko та Анатолій Бондарчук.
Також тренери – експерти з підтримки діалогу/медіації Svetlana Petrova та Александр Митьков допомогли учасникам дізнатися більше, чому можуть виникати конфлікти та які вони мають етапи; як можна використати діалог для розв’язання конфліктів; що важливо врахувати під час організації діалогу; які комунікаційні навички потрібні для діалогу.
Регіональні семінари-тренінги організовують Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України #депком та Координатор проектів ОБСЄ в Україні.#ВідкритийУряд #взаємодія_і_спільнотворення #UkraineNow