ПРАВО НА ДЕРЖАВНУ СЛУЖБУ

20.05.2019 | 11:27

16 травня 2019 року Львівський національний університет імені Івана Франка спільно з Міжрегіональним управлінням Національного агентства України з питань державної служби у Львівській та Закарпатській областях провели Всеукраїнську інформаційну кампанію «Право на державну службу», яка відбулася на факультеті управління фінансами та бізнесу.

Програма заходу передбачала ґрунтовні виступи, метою яких було ознайомлення студентської молоді із головними принципами і потребами державної служби. Також організатори заходу намагалися дати відповіді на такі актуальні питання: хто такий державний службовець та які його роль і місія? Чому варто пройти стажування в органах державної влади та як це зробити? Як знайти вакансії на посади державної служби та чому слід йти на конкурс? Чому державна служба – найкраще місце для старту професійної кар’єри?

«Сьогодні питання залучення молоді на державну службу набуло значної актуальності. Адже без оновлення її кадрового потенціалу та залучення молоді неможливе подальше зростання і розвиток інституту державної служби. Від здатності молоді бути активною творчою силою значною мірою залежить сам процес державотворення. Молодь є важливою складовою сучасного українського суспільства, носієм інтелектуального потенціалу, визначальним фактором соціально-економічного прогресу, здатним оновити та модернізувати систему державного управління, відіграти важливу роль у процесах розбудови демократичної держави», – зазначив на початку заходу проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Університету Мар’ян Лозинський.

До слів привітань доєдналися декан факультету управління фінансами та бізнесу Андрій Стасишин і спікери заходу – начальник Міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби у Львівській та Закарпатській областях Ярослав Коваль і директор департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської облдержадміністрації  Андрій Ковальський.

Захід відбувся у формі цікавого і пізнавального полілогу. Студенти факультету управління фінансами та бізнесу, зокрема студенти спеціальності «Публічне управління та адміністрування», за якою готує фахівців кафедра економіки та менеджменту мали можливість отримати всю інформацію щодо можливостей та перспектив подальшого працевлаштування, проходження практики та стажування в органах державної влади та органах місцевого самоврядування. Молодь активно ставила гостям питання щодо найбільш актуальних питань, які стосуються їхнього потенційного місця праці.