ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ВИКЛАДАЧІВ ЗІ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ПУБЛІЧНЕ УПРАВЛІННЯ ТА АДМІНІСТРУВАННЯ» В РАМКАХ ШВЕЙЦАРСЬКО-УКРАЇНСЬКОГО ПРОЕКТУ

18.10.2017 | 20:39

З 3 по 5 жовтня 2017 року в Центрі адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу (Національне агентство України з питань державної служби) відбувся семінар-тренінг з підготовки тренерів в рамках швейцарсько-українського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні – DOCCU» «Формування громадянських компетентностей у державних службовців і працівників органів місцевого самоврядування – Модуль А».

У семінарі-тренінгу взяли участь викладачі кафедри : доцент, к.е.н., доцент кафедри економіки та менеджменту Капленко Г. В. та доцент, к.е.н., доцент кафедри економіки та менеджменту Пак Н. Т.

 

Мета семінару-тренінгу:

підвищення кваліфікації представників вищих навчальних закладів, які здійснюють підготовку магістрів за спеціальністю “Публічне управління та адміністрування”, для розробки і запровадження навчальних програм із освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини (ОДГ/ОПЛ);

– підготовка тренерів з ОДГ/ОПЛ для системи професійної освіти державних службовців (далі – ДС) і посадових осіб місцевого самоврядування (далі – ПОМС);

– розробка і впровадження модулів з ОДГ/ОПЛ в освітні програми вищих навчальних закладів, що здійснюють підготовку магістрів за спеціальністю “Публічне управління та адміністрування”, а також методик розвитку громадянських компетентностей ДС і ПОМС.

Проект покликаний удосконалювати процес співпраці між органами державної влади, системою освіти та громад кістю для створення демократичного середовища у місцевих громадах.

МІСІЯ ПРОЕКТУ зокрема полягає у створенні середовища, у якому пріоритетними є верховентсво права та права людини, збалансований розподіл повноважень та економічна стабільність. Добре врядування, гендерна рівність, запобігання конфліктам та боротьба з корупцією є наскрізними напрямами діяльності DOCCU.