Підвищення кваліфікації у сфері публічного управління проектами

17.09.2017 | 22:26

Система публічного управління та адміністрування в Україні складається з централізованих і децентралізованих фондів (утворюються на державних чи комунальних підприємствах, установах та організаціях для задоволення публічного інтересу), які зберігають відносну самостійність, знаходячись у тісному взаємозв’язку між собою Для удосконалення наповнення методичних матеріалів спеціальності “Публічне управління та адміністрування” викладачі кафедри економіки та менеджменту переймають досвід  у всіх сферах управління, зокрема це стосується і співпраці з країнами ЄС щодо залучення викладачів та студентів до написання проектів, які фінансують з фондів ЄС.

Центральноєвропейська Академія Навчань та Сертифікації (CEASC), у співпраці з компанією Consulting Group 2027 та Фундацією Rozwoju polsko – ukraińskich stosunków gospodarczych (Лодзь, Польща) запросила бізнесменів, освітян, представників громадських організацій, консалтингових компаній, новостворених ОТГ, агенцій розвитку та інших зацікавлених осіб до участі у тренінгу “Написання проектів. Фонди ЄС”, який відбувся  7-8 вересня 2017 року у місті  Львові. В цьому тренінгу взяла участь  Комарницька Г.О. – к.е.н., доцент кафедри економіки та менеджменту факультету управління фінансами та бізнесу Львівського національного університету  імені Івана Франка.

  

Тренінг проводив один з найкращих експертів в Україні з тематики проектної діяльності Микола Смолінський – президент CEASC, консультант з написання проектів до Європейських фондів, фахівець з євроінтеграції, бізнес-тренер, розробник низки авторських навчальних програм щодо роботи з фінансовими інструментами Європейської комісії (дотації на 2014-2020 рр.)

В рамках тренінгу присутні були ознайомлені з особливостями розробки проектних ідей та підготовки проектних пропозицій для залучення фінансування проектів від фондів ЄС та донорів, що присутні в Україні. В форматі живої дискусії була можливість отримати практичні поради та задати питання з тем:

Програмна діяльність фондів ЄС та їх зорієнтованість на Україну. “Тверді” та “м’які” проекти.

  • Специфіка міжнародних проектів.
  • Визначення та формулювання проблеми проекту
  • Визначення цільових груп проекту
  • Мета, завдання та методи виконання проекту
  • Розробка плану виконання проекту
  • Бюджет проекту
  • Оцінка та моніторинг виконання проекту
  • Додатки до проектної заявки
  • Програми ЄС: Горизонт 2020, Еразмус+, Polska Wschodnia.

В  усіх сесіях тренінгу для роботи використовувалися  матеріали проектів, що виконувалися або виконуються за підтримки донорських структур ЄС. Кафедра  економіки і менеджменту висловлює подяку організаторам за здобуті практичні навички, нові знання та співпрацю.