Обговорюємо зміни в місцевому самоврядуванні України, зокрема в “Єврорегіон Карпати – Україна”

17.04.2019 | 11:32

16 квітня 2019 року на кафедрі економіки та менеджменту відбувся круглий стіл на тему: «Тенденції розвитку органів місцевого самоврядування в Україні».

Мета заходу – обговорення у рамках круглого столу тенденцій розвитку органів місцевого самоврядування в Україні науково-педагогічними працівниками та студентами спеціальності «Публічне управління та управління» з виконавчим директором Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» Галиною Петрівною Литвин.

Місія даної організації – сприяння здійсненню транскордонної співпраці регіональними та місцевими органами самоврядування, а також органами виконавчої влади адміністративно-територіальних одиниць з метою покращення рівня життя в Карпатському Єврорегіоні. Асоціація органів місцевого самоврядування “Єврорегіон Карпати – Україна”, об’єднала понад 70 самоврядних органів з чотирьох українських карпатських областей.

Обговорили питання, що  є запорукою успіху мереж співпраці. По-перше, це готовність усіх її учасників співпрацювати, ставити завдання та спрямовувати ресурси на їх вирішення. По-друге, це ефективна  зовнішня комунікація та дієві інструменти комунікації всередині мережі. По-третє, це «близькість» до учасників і партнерів мережі, зосередженість на осмисленні їх потреб та пошуку шляхів їх задоволення.

Спілкування фахівців зі студентами, практична діяльність яких, безпосередньо відноситься до спеціальності «Публічне управління та управління», це запорука їх успіху на ринку праці.  Кафедра економіки та менеджменту висловлює подяку керівництву «Єврорегіон Карпати – Україна» за надану їм таку можливість.