Науковий семінар «Фінансове забезпечення соціальної сфери в Україні»

11.11.2017 | 11:20

9 листопада на кафедрі державних та місцевих фінансів відбувся науковий семінар «Фінансове забезпечення соціальної сфери в Україні». Під час проведення заходу для студентів-другокурсників спеціалізації «Фінанси, митна та податкова справа» асистентом кафедри Жуком Олегом Богдановичем презентовано результати власних досліджень щодо напрямків підвищення ефективності державних соціальних видатків в Україні.

Учасники наукового семінару ознайомились із загальним станом сучасного бюджетного фінансування соціальної сфери у нашій державі; порушили низку питань, пов’язаних із розробкою ефективного механізму його удосконалення. Зокрема, акцентувалася увага на потребі реформування національної системи пенсійного забезпечення на основі узагальнення зарубіжного досвіду функціонування пенсійних систем країн-членів Організації економічного співробітництва та розвитку.

Студенти активно долучилися до дискусії, висловивши своє бачення наявних проблем у соціальній сфері, висловлюючи думки щодо їх вирішення.

Серія наукових семінарів із молодими науковцями, започаткована на кафедрі державних та місцевих фінансів, матиме традиційне продовження.