Науковий семінар «Актуальні проблеми обліку, контролю, аналізу та звітності в умовах інституціональних змін та сталого економічного розвитку»

19.10.2016 | 13:16

11 жовтня було проведено науковий семінар на тему: «Актуальні проблеми обліку, контролю, аналізу та звітності в умовах інституціональних змін та сталого економічного розвитку». Участь в ньому взяли студенти 1, 3-5 курсів, аспіранти та викладачі кафедри (всього 40 чоловік).

Захід розпочав завідувач кафедри, професор Є.М. Романів з доповіддю на тему: «Особливості обліку, контролю та судово-бухгалтерської експертизи у структурах підприємництва». Було особливо наголошено на необхідності удосконалення системи обліку, аудиту, аналізу і контролю в умовах сталого економічного розвитку та євроінтеграції України.

Загалом під час наукового семінару було представлено 17 доповідей, в яких учасники обґрунтували доцільність реформування та визначили шляхи удосконалення системи обліку, аудиту, аналізу і контролю з огляду на сучасні політичні та економічні трансформації, які відбуваються в Україні. Відзначено, що, на їх думку, забезпечить прозорість ведення бізнесової діяльності та подання правдивої і достовірної інформації користувачам, здійснення всеохоплюючого і прозорого контролю як органами державної та місцевої влади, так і незалежними аудиторами та органами місцевого самоврядування.

Разом з цим проведення круглого столу мало конкретне спрямування на підвищення престижу бухгалтерської професії, особливо серед студентів та абітурієнтів. З цією метою відбувся діалог студентів 1-го курсу зі старшокурсниками на тему «Я і моя майбутня професія: що треба знати, щоб професіоналом стати».

Було звернено особливу увагу на необхідності розвитку бухгалтерської професії та подальшої підготовки випусковою кафедрою обліку і аудиту висококваліфікованих облікових працівників в тісній співпраці з органами державної аудиторської служби, аудиторськими фірмами, експертними та бюджетними установами, органами місцевої влади та самоврядування, практикуючими бухгалтерами, іншими приватними і комерційними структурами, а також науковими установами і спеціалізованими засобами масової інформації. Така співпраця забезпечить набуття студентами фахових навичок та закріплення теоретичних знань на відповідних базах практики, а в подальшому стане основою для їх працевлаштування

після завершення навчання в Університеті.

dsc_7203dsc_7209 dsc_7222 dsc_7211 dsc_7217 dsc_7323 dsc_7327 dsc_7334 dsc_7350 dsc_7352 dsc_7359