Науково-практичний семінар «Інформаційно-технологічний супровід користувачів «1С: Бухгалтерія для України», редакція 2.0»

24.04.2017 | 20:39

24 квітня 2017 року відбувся науково-практичний семінар кафедри економічної кібернетики факультету управління фінансами та бізнесу на тему «Інформаційно-технологічний супровід користувачів «1С: Бухгалтерія для України», редакція 2.0». З доповіддю виступила старший викладач кафедри Васьків Оксана Миколаївна.

Доповідач зазначила, що 4 жовтня 2016 року вийшла нова фінальна версія ПРОФ редакції 2.0 конфігурації «Бухгалтерія для України», яка розроблена на платформі «1С:Підприємство 8.3» із використанням керованих форм з усіма перевагами нового інтерфейсу «Таксі» – новою системою управління, панелями інструментів і вікон, більш зручною навігацією, поліпшеним пошуком.

Нове в редакції 2.0. конфігурації «Бухгалтерія для України».

  1. Редакція 2.0 конфігурації «Бухгалтерія для України» розроблена на сучасному інтерфейсі «Таксі» і є можливість налаштування інтерфейсу під користувача.
  2. Функціональні опції – додана можливість налаштовувати інтерфейс в залежності від потреб обліку (механізм настройки параметрів обліку Активація/Де активація).
  3. Банківські документи – «Банківські виписки», документи «Надходження на банківський рахунок», «Списання з банківського рахунку», «Платіжне доручення».
  4. Версіонування об’єктів – додана можливість вести історію зміни об’єктів (хто, що і коли змінив), а також є можливість отримувати звіти за версіями або за конкретною версією об’єкта.
  5. Відправка документів по електронній пошті при формуванні друкованих форм. Створення логотипів і факсимільних підписів і печаток.
  6. Архів регламентованої звітності – додана можливість відкрити для перегляду, друку або вивантаження в XML архівні регламентовані звітів (створені і збережені в редакції 1.2).
  7. Наявність керованих форм.

Основні переваги інтерфейсу «Таксі»:

1. можливість легко освоїти програму самостійно без навчальних курсів і документації, що само собою перетворюється у вигоду економії часу і коштів на навчання співробітників;

2. інтерфейс оптимізований під мобільні пристрої – зручно працювати в програмі, наприклад, з планшета;

3. інтерфейс налаштовується «під користувача» – є можливість розміщувати основні панелі інструментів, розділів, історії, як зручно;

4. можливість приховати елементи, які рідко використовуються або не використовуються зовсім в роботі;

5. можливість приховати панелі для збільшення робочого простору на маленьких моніторах;

6. великий шрифт та елементи;

7. повнотекстовий пошук у всіх прикладних рішеннях;

8. робота з інтерфейсом схожа на роботу із браузером: форми відкриваються в основному вікні, переміщатися по відкритих форм можна за допомогою стрілочки вперед-назад;

9. історія: замість історії змін реалізована історія відкриттів документів; кількість елементів, що зберігаються в історії, збільшилася;

10. додавання в обране даних і команд в будь-якому місці програми.

І власне саме головне, чому потрібно переходити на редакцію 2.0 конфігурації «Бухгалтерія для України». До кінця квітня 2018 року версія 1.2 буде повністю знята з підтримки. До того часу в редакції 1.2 будуть оновлюватись зміни законодавства, зміни у функціонал вноситись не будуть. Підтримку редакції 1.2 розробник планує здійснювати до здачі річної звітності за 2017 р. (орієнтовно до кінця квітня 2018 р.). Користувачі, які придбали редакцію 2.0, мають право використовувати попередню редакцію 1.2 конфігурації «Бухгалтерія для України» за умови дотримання правил технічної підтримки. Проте, у зв’язку з обмеженим терміном підтримки редакції 1.2. конфігурації «Бухгалтерія для України», користувачам рекомендується перейти на редакцію 2.0.