Національно-патріотичне виховання студентської молоді

08.11.2019 | 11:55

 

4 листопада 2019 року викладачі кафедри економіки та менеджменту а також студенти групи УФП -21с (куратор Бобко Л.О.) відвідали Львівський кіноцентр Lviv Film Center, щоб переглянути відому кінострічку режисера Зази Буадзе «Позивний Бандерас» – український військовий детектив, написаний Сергієм Дзюбою та Артемієм Кірсановим, в основі якого основні щоденники нацгвардійця Сергія Башкова з позивним «Індіанець» та розповіді воїнів АТО.

«Позивний «Бандерас» – це якісне правдиве кіно з «реальними історіями реальних людей на реальній війні» та водночас це ще й цікавий та захопивливий бойовик, створений за усіма законами жанру. Усіх присутніх до глибини душі вразив реалістичністю сюжет та патріотичних дух кінострічки, надто тоді, коли зала почала аплодувати на фінальних титрах та на гасло «Слава Україні!» багатоголосно відповіла: «Героям слава!».  Це, на нашу думку, є ознакою того, що молодь потребує таких фільмів, своїх героїв та своїх зірок кіно.

Чому варто подивитись «Позивний Бандерас»? Бо це високо професійна постановка з гарними зйомками, фаховими акторами, приємною музикою. Але не це основне. Важливо у цьому фільмі те, що він знятий про фактично сучасні українські реалії. Фільм емоційно зачіпає, він змушує вкотре задуматись: невже це все справді відбувається з нашою країною? Невже справді війна так близько? Але найважливіше, що в Україні виходять фільми, які показують ту правду, яку російська влада, ополченці і інші вороги викривлюють. Вмикаючи свою пропагандистську машину, вони роблять з наших воїнів вбивць мирного населення, «бандьоровців-бандітов». Вони влаштовують провокації, щоб скомпрометувати українську армію і виставити себе, як завжди «героями-освободітєлями». І ось ми маємо хорошого рівня кіно, яке розповідає про ці всі страшні речі на всю країну, а може і ще далі. Його дивились тисячі в кінотеатрах, мільйони в домівках. І хай може там дещо занадто ідеалізоване, але воно важливе, бо оповідає правду, нашу з вами правду. На таких художніх творах гартується дух, формується справжній патріотизм молодої людини.