Мистецький вечір «Краса Шевченківського слова»

15.03.2019 | 11:03

З нагоди 205-річчя з дня народження Великого Кобзаря 13 березня на факультеті управління фінансами та бізнесу відбувся мистецький вечір «Краса Шевченківського слова». Даним заходом студенти не лише вшанували пам’ять батька українського народу, але й вкотре продемонстрували велич та красу віршованого слова поета.

Черпаючи своє натхнення з життя народу, Тарас Шевченко творив для народу. Він наполегливо прагнув, щоб у світі було менше жорстоких, черствих, бездушних, духовно убогих людей. Думки й почуття у віршах поета-класика злиті так, що його думки стають почуттям, а почуття – думкою.

Мистецький вечір зібрав повну залу глядачів, які поринули у захопливе дійство, що відбувалося на сцені. Студенти інсценізували життєвий шлях Митця, декламували поезії, у яких відображено гіркоту і біль сирітського дитинства малого Тараса, любов до України, щирий жаль за її славним минулим, важку долю української жінки-кріпачки, сум від першого кохання, відтворили фрагмент поеми «Наймичка» у театралізованому дійстві. На завершення вечора студенти зачитали уривок із «Заповіту» Тараса Шевченка на іспанській, французькій, польській та українській мовах.

Минають віки, стираються написи на камені, тліють книги, руйнуються будівлі, але слово Шевченка – живе і вічне!