ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА ОЧИМА УЧАСНИКІВ НАУКОВОГО ГУРТКА «ДЕРЖАВОТВОРЕЦЬ»

16.11.2016 | 21:27

Студенти факультету управління фінансами та бізнесу Львівського національного університету імені Івана Франка, які приймають активну участь у науковому гуртку «Державотворець» при кафедрі економіки та менеджменту (завідувач кафедри професор Карпінський Б.А., керівник гуртка доцент Комарницька Г.О.) побували в обласній раді з навчально-ознайомчою екскурсією. Метою даної екскурсії було ознайомлення студентів з історією становлення Львівської обласної ради, переліком проблемних питань та завдань, над якими працюють обласні депутати, отримання концентрованої інформації про формування дохідної і видаткової складових бюджету розвитку Львівщини, особливостей впровадження реформуючих заходів із децентралізації у регіоні.

У супроводі керуючого справами Львівської обласної ради Валентина Харлова, учасники гуртка „Державотворець” також отримали реальну можливість ознайомитись з  історією зародження Львівської обласної ради, зокрема, хто був її першим головою; побували в кабінеті голови обласної ради; наочно побачили карту Львівщини, якій вже 28 років.

ekskurs%c2%a6ya-12

ekskurs%c2%a6ya-8

Студенти мали можливість побачити приміщення сесійної зали обласної ради, побувати в ролі депутата обласної ради, потренуватись користуватись обладнанням для голосування. Перед майбутніми державотворцями з ознайомчою лекцією виступив Голова постійної комісії з питань бюджету соціально-економічного розвитку  Домчак О.І., який зосередив увагу присутніх на організацію роботи депутатів обласної ради, про виконання бюджету 2016 року та майбутній бюджет 2017 року, про переваги створення ОТГ, про реформу децентралізації та тісну транскордонну співпрацю з іншими державами, про роботу постійних комісій, а також про те, яким чином формується державний і місцевий бюджет. Розповів наскільки це трудомістка праця, і яку відповідальність несе кожен член постійної комісії перед громадою області. Доповнив його розповідь про наповнення бюджету фонду розвитку регіону Комарницький І.М. – голова постійної комісії з питань комунального майна та приватизації.

ekskurs%c2%a6ya-5Більш докладно про роботу органів влади області розповів керуючий справами Львівської обласної ради Валентин Харлов. Він ознайомив студентів про те, чим відрізняються органи місцевого самоврядування від органів державної влади та яку функцію виконує виконавчий апарат обласної ради. Проінформував учасників наукового гуртка „Державотворець” про те, як влаштований виконавчий апарат обласної ради та, що саме необхідно молодому спеціалісту, щоб прийти на службу в органи місцевого самоврядування та органи виконавчої і законодавчої  влади.

ekskurs%c2%a6ya-6

Наостанок свого виступу кожен з виступаючих закликав студентів до активізації зусиль у навчанні: „Пам’ятайте одну істину, що завжди і в будь-якому віці підвищення рівня освіти не буває марним”.

viber-image

Послухавши узагальнену лекцію про основні завдання, функції та повноваження органів місцевого самоврядування, а також відчувши управлінську атмосферу у депутатському корпусі, подивившись на власні очі на роботу обласної ради, студенти прийшли до висновку, що однієї екскурсії мало, щоб охопити весь спектр тих питань, які вирішує команда обласної ради. Тож такі корисні зустрічі будуть постійними.

Сподіваємось, що отриманий пізнавальний досвід підвищить зацікавленість студентів факультету управління фінансами та бізнесу в освоєнні своєї спеціальності, а органи місцевого самоврядування у ближній перспективі отримають кваліфікованих фахівців.