Лекція-диспут на тему “Управління митними ризиками”

18.05.2018 | 18:13
16 травня, у рамках ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ФЕСТИВАЛЮ НАУКИ–2018 на факультеті управління фінансами та бізнесу відбулася лекція-диспут із представником консалтингової фірми, членом комітету зовнішньоекономічної діяльності Львівської торгово-промислової палати, к.е.н. Тодощуком Андрієм Васильовичем. Тема диспуту “Управління митними ризиками”. Зустріч організовано кафедрою державних та місцевих фінансів для студентів, що здобувають фах за спеціальністю «Фінанси, банківська справа та страхування».
У виступі Тодощука А. В. йшлося про міжнародні норми та стандарти щодо застосування системи управління ризиками, а також їх розвиток в Україні.
Доповідач представив цікаві факти, що стосуються практичної діяльності митних органів за кордоном та в Україні, зокрема щодо сучасних підходів до управління ризиками (внутрішні організаційні заходи та налагодження взаємодії), автоматизованої системи аналізу та управління ризиками (АСАУР), індикаторів та профілів ризиків.
Студенти і викладачі кафедри державних та місцевих фінансів, диспутуючи у рамках тематики заходу, обговорили питання порядку здійснення аналізу та оцінки ризиків, а також розроблення і реалізації заходів з управління ризиками для визначення форм та обсягів митного контролю. Змістовною була дискусія щодо новацій в управлінні ризиками в процесі митного контролю (таргетинг, ризики безпеки, фонові профілі ризику та «конструктор» профілів ризику).
Особливий інтерес у студентів викликало питання майбутнього працевлаштування випускників спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» у структурі митних органів України. Такі зустрічі стали доброю традицією на кафедрі державних та місцевих фінансів ще й у рамках популяризації спеціалізацій «Фінанси, митна та податкова справа» та «Управління фінансами та правове забезпечення бізнесу».