Круглий стіл «Сфери і перспективи застосування інформаційних технологій у господарській діяльності»

13.04.2017 | 11:50

На факультеті управління фінансами та бізнесу Львівського національного університету імені Івана Франка 12 квітня 2017 р. кафедрою економічної кібернетики було організовано та проведено круглий стіл на тему «Сфери і перспективи застосування інформаційних технологій у господарській діяльності».

Мета заходу:

  • підвищити інтерес студентів до програмування як однієї із перспективних сфер людської діяльності в цілому світі;
  • акцентувати увагу на необхідності застосування інформаційних технологій у господарській діяльності підприємств та організацій незалежно від форми власності для забезпечення власної конкурентоспроможності;
  • розкрити можливості отримання ступеня вищої освіти магістра в сфері інформаційних технологій за спеціалізацією «Інформаційні технології в бізнесі».

У роботі круглого столу взяли участь викладачі кафедри та студенти групи УФК-41 с спеціальності  «Економічна кібернетика».

В.о. завідувача кафедри Шевчук Ірина Богданівна привітала учасників засідання, зазначивши про
перспективність професій у сфері інформаційних технологій, зокрема й про конкурентоспроможність
випускників спеціалізації «Інформаційні технології в бізнесі» на ІТ-ринку праці не лише Львівщини, а й України та Європи.

Доцент Мищишин Орест Якович наголосив на вимогах, яким повинен відповідати спеціаліст в сфері інформаційних технологій, зокрема програміст, тестувальник програмного забезпечення, бізнес-аналітик, спеціаліст із моделювання та оптимізації бізнес-процесів.

Доцент Стадник Юліанна Андріївна зазначила проблеми, які виникають в ІТ-бізнесі, зокрема ті, що стосуються якісного кадрового забезпечення. При цьому, звернула увагу присутніх на тому, що найвища динаміка зростання кадрів спостерігається передусім у двох секторах – продаж ІТ-продукції на внутрішньому ринку й ІТ-аутсорсинг (розробка та продаж програмного забезпечення і надання ІТ-послуг). 

Під час засідання круглого столу жваве обговорення викликали доповіді студентів:

  • Можливості застосування інформаційних технологій для оцінювання рівня соціально-економічного розвитку держави та регіонів (Дордюк О.).
  • Хмарні технології та сфери їх використання у роботі суб’єктів господарювання (Морміль В.).
  • Інформаційні системи управління економічними та соціальними процесами на підприємствах (Дідур П.).
  • Роль інформаційних технологій у процесі прийняття ефективних управлінських рішень (Перун І.).
  • Сучасні проблеми і методи комп’ютерного моделювання соціально-економічних процесів (Цоба Н.).

   

Результати роботи круглого столу сприятимуть популяризації спеціалізації «Інформаційні технології в бізнесі», посиленню діалогу між викладачами та студентами щодо використання інформаційних технологій та моделювання соціально-економічних процесів для накопичення студентами практичного досвіду та професійного вдосконалення у сфері інформаційних технологій.

 

Модератори заходу: в.о. завідувача кафедри, доцент Шевчук І.Б., доцент Стадник Ю.А., ст. викладач Васьків О.М.