Круглий стіл «Перспективи розвитку обліково-аналітичної системи в умовах європейської інтеграції»

12.10.2017 | 10:10

10 жовтня 2017 року кафедрою обліку і аудиту було проведено круглий стіл на тему: «Перспективи розвитку обліково-аналітичної системи в умовах європейської інтеграції». Участь у науково-практичному заході взяли: начальник управління контролю та аудиту Львівської регіональної філії ПАТ «Укрзалізниця» – Слівінський Б. І., начальник відділу контролю у соціальній галузі Західного офісу Державної аудиторської служби – Чудіна Л. В., практикуючі аудитори, викладачі кафедри обліку і аудиту ФУФБ, студенти.

На початку заходу завідувач кафедри професор Романів Є. М. представив учасникам навчальний посібник «Бухгалтерський облік, аналіз та аудит», підготовлений колективом викладачів кафедри для студентів спеціальності 071 «Облік і оподаткування».

Під час круглого столу викладачами та студентами було представлено 18 доповідей, в яких учасники проаналізували сучасний стан та основні проблеми розвитку обліково-аналітичної системи України, а також визначили перспективи реформування та трансформації національної системи обліку, аналізу і контролю у контексті взятого Україною курсу на інтеграцію у європейську економічну спільноту та широкого переходу на застосування міжнародних стандартів.

Слівінський Б. І. та Чудіна Л. В. звернули увагу студентів на необхідності вивчення дисциплін спеціальності 071 «Облік і оподаткування», подальшого розвитку бухгалтерської професії та підготовки випусковою кафедрою обліку і аудиту висококваліфікованих фахівців з обліку, аналізу, оподаткування та контролю. Все це має бути здійснено у тісній співпраці з органами державної та місцевої влади, експертними та бюджетними установами, аудиторськими фірмами та практикуючими бухгалтерами, іншими приватними і комерційними структурами, а також науковими установами і спеціалізованими засобами масової інформації. Така співпраця забезпечить закріплення студентами теоретичних знань та набуття фахових практичних навичок на відповідних базах практики, їх подальшому працевлаштуванню після завершення навчання в Університеті.

Дякуємо усім учасникам за активну участь та досягнуті результати спільної роботи.