Конкурс есе в рамках проекту ім. Жана Монне

01.04.2019 | 16:19

Дивимось у майбутнє: спільні цінності, спільні мрії

   Запрошуємо Вас приєднатися і поділитися Вашими думками, ідеями та баченням перспектив Європейського Союзу у формі есе! Конкурс есе організовує Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, ГО «Квадрівіум», ГО «Сприяння міжкультурному співробітництву» та Управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Чернівецької облдержадміністрації з метою висвітлення громадського сприйняття процесів євроінтеграції та європеїзації, викликів, що постають перед європейським проектом, європейських цінностей, майбутнього Європейського Союзу та інших пов’язаних з ЄС тем.

    Конкурс входить до серії заходів проекту ENACTED – «Європейський Союз та його сусіди. Мережа для активізації участі ЄС на східних кордонах» (2017-2625), що фінансується Європейським Союзом.

Умови участі:

  • До участі у конкурсі есе запрошуються студенти.
  • Конкурс проходитиме на двох рівнях: національному та міжнародному.
  • Національний рівень передбачає реєстрацію робіт конкурсантів, їх оцінювання та відбір, а також подальшу усну презентацію на відкритому для всіх бажаючих заході. Три роботи, відзначені як найкращі на національному рівні, будуть направлені для участі у конкурсі на міжнародному рівні, в якому будуть також представлені роботи учасників з інших країн-партнерів проекту (Румунії, Молдови, України, Білорусі, Польщі та Угорщини). У випадку перемоги на національному рівні есе будуть перекладені англійською мовою. На міжнародному рівні презентація роботи не є необхідною, есе буде оцінюватися міжнародною комісією, до якої будуть входити представники країн-партнерів проекту.
  • Кінцева дата подачі конкурсної роботи: 25 квітня 2019 року включно.
  • Відібрані конкурсні роботи будуть представлені на Дні Сусідства, що проходитимуть у Червоній залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича 7 травня о 13 год.
  • 5-10-ти хвилинна презентація повинна висвітлювати основні ідеї есе. Презентація не передбачає використання Powerpoint чи інших комп’ютерних програм.
  • Участь у конкурсі безкоштовна.