IV Міжнародний науково-практичний семінар «Страховий ринок: сучасні виклики в умовах глобалізації»

15.05.2016 | 15:46

DSC_9477У рамках проведення заходів, присвячених Дням науки-2016, упродовж 12-13 травня 2016 року на факультеті управління фінансами та бізнесу Львівського національного університету імені Івана Франка проходив Міжнародний науково-практичний семінар «Страховий ринок: сучасні виклики в умовах глобалізації», до участі в якому зголосилось понад 100 учених, студентів та практиків.

Семінар відбувся вчетверте, організований кафедрою фінансів суб’єктів господарювання факультету спільно з Київським національним торгівельно-економічний університетом, Державною вищою технічно-економічною школою ім. Броніслава Маркевича в Ярославі, Жешівським університетом, Університетом прикладних наук м. Каунаса, Вільнюським університетом та Закладом освіти «Білоруський державний економічний університет».

Іноземними учасниками заходу сталDSC_9558и  науковці та студенти з Литви, Білорусі, Польщі, Іспанії, Туреччини та США. Україну представляли студенти та науковці з Києва, Харкова, Черкас, Рівного та львівських ВНЗ. Активними учасниками заходу виступили страхові компанії ПрАТ СТ «Іллічівське», СГ «ТАС», СК «Провідна» та СК «ПЗУ Україна».

Під час пленарного засідання пролунали виступи директора Південно-Західного регіонального управління ПрАТ СК «PZU «Україна» Бойчук Аліни Збігнєвни «Філософія страхування» та представника Львівського управління  ПрАТ СТ «Іллічівське» Скалкіної Ірини Вікторівни  про результати співпраці факультету зі «Школою страхового агента».

Широке зацікавлення викликала доповідь доцента Київського національного торговельно-економічного університету Тринчука Віктора Вікторовича «Елементи сакрального мистецтва у фірмовому стилі страхових компаній», а також виступи іноземних гостей – Макса Мітчела «Система страхування в США» та Йоанни Войцеховської «Обов’язкове страхування в Польщі». Студент КНТЕУ Тарас Ковбасюк та студенти ЛНУ Богдан Беркацький, Олена Браточенко окреслили реалії страхування в Україні.

DSC_9611Проблемами, що обговорювались на семінарі, були також інноваційні послуги страхових компаній (доцент НУ «Львівська політехніка» Добош Назар Миколайович) та ставлення молоді до страхування (доцент факультету управління фінансами та бізнесу ЛНУ Сич Ольга Анатоліївна).

У другій половині семінару відбулась інтелектуальна гра «Брейн-ринг зі страхування» за участю п’яти команд: команди Київського національного університету, факультету управління фінансами та бізнесу ЛНУ, Інституту післядипломної освіти НУ «Львівська Політехніка»,  Інституту підприємництва НУ «Львівська Політехніка» та Католицького університету в Любліні. Команда факультету управління фінансами та бізнесу ЛНУ виборола ІІ місце, її учасники – Олександр Беднарський, Марія Біляк, Володимир Войтович, Павло Іськевич, Микола Черепанин.

Фото з семінару