ФІНАНСОВО-УПРАВЛІНСЬКА ІНТЕГРАЦІЯ ЗА АКТИВІЗАЦІЇ ДЕРЖАВОТВОРЧОГО ПАТРІОТИЗМУ НАЦІЇ

16.10.2016 | 22:59

На факультеті управління фінансами та бізнесу в рамках святкування Дня університету заслухано відкриту лекцію завідувача кафедри економіки та менеджменту, професора Карпінського Б.А. на тему «Інтеграція управління і фінансів за активізації державотворчого патріотизму нації й підвищення ефективності публічного управління та адміністрування».

yzobrazhenye-002

Зазначено, що інтеграція, як процес агрегування (об’єднання) в єдине ціле окремих елементів, дозволяє формувати принципово нові якості системи. Так, фінансово-управлінська інтеграція, задіяючи в оборот фундаментальні засади державотворчого патріотизму нації, принципи і методи публічного управління та адміністрування, дозволятиме Україні бути в числі держав, які можуть ефективно спрямовувати зусилля на підвищення благополуччя, здоров’я та довголіття населення.

yzobrazhenye-010

Протягом лекції професор Карпінський Б.А творчо розкрив багатопланову інтеграційну проблематику щодо управління і фінансів, синтезував і продемонстрував сутнісні положення державотворчого патріотизму з позиції податкової домінанти, наочно навів і проаналізував порівняльний ряд конституцій щодо фінансового забезпечення державотворення та еволюцію підходів до кількісної складової в українських конституціях. Лектором детально окреслено і обґрунтовано потребу введення в Конституцію України принципової парадигми щодо державотворчого патріотизму нації з позиції податкової домінанти та запропоновано оригінальну методику розрахунку фінансового потенціалу території з позиції прийняття управлінських рішень. Важливе місце в лекції було приділено сучасним проблемним аспектам: зносу основних фондів (вони перейшли 83%), фінансовим питанням євроінтеграції, визначенню загарбницької політики держави-анексора та методології оцінювання фінансових втрат України.

yzobrazhenye-013

Відкрита лекція інтегрально побудована на оригінальних наукових дослідженнях професора Карпінського Б.А. з означеної проблематики, які володіють світовою пріоритетністю, що підтверджено вже понад двома десятками свідоцтв від Державної служби інтелектуальної власності України. Лекцію супроводжував цілеспрямовано підібраний різноманітний презентаційний матеріал, який включав картографічні, статистичні, графічні та фотографічні дані із тематики, що дозволило доповідачу застосовувати прийоми цікавої розповіді, показу, характеристики, пояснення, коментування і зберегти стійку увагу слухачів протягом всього виступу.

yzobrazhenye-022

Оплески слухацької аудиторії були найкращою і переконливою ілюстрацією розуміння особливостей фінансово-управлінської інтеграції за активізації державотворчого патріотизму нації та результативності відкритої лекції професора Карпінського Б.А. в рамках Дня університету.