EU Export Helpdesk – нові експортні можливості вітчизняного виробника на європейських ринках

27.05.2017 | 09:42

24 травня відбувся науковий семінар «EU Export Helpdesk – нові експортні можливості вітчизняного виробника на європейських ринках зорганізований учасниками Науково-практичного гуртка митної справи, який функціонує на кафедрі державних та місцевих фінансів (керівник доц. Голинський Ю.О.) для студентів-першокурсників спеціалізації «Фінанси, митна та податкова справа».

У рамках заходу гуртківці репрезентували нові можливості онлайн-служби підтримки Європейського Союзу «EU Export Helpdesk», що сприяє розвиткові експортних операцій на європейських ринках (доповідач Мидлик Юлія). У ході обговорення відзначено, що саме українські експортери стали лідерами серед користувачів онлайн-служби підтримки Європейського Союзу «EU Export Helpdesk» – це безперечно свідчить про те, що вітчизняний бізнес готується до збільшення експорту в ЄС і активно вивчає нові експортні можливості на європейських ринках. Також відзначено, що зростання аграрного експорту до ЄС допомогло Україні значною мірою компенсувати ті втрати, які аграрні виробники зазнали на ринку Російської Федерації.

Серед іншого, темами дискусійних обговорень стали виробничі, економічні та соціальні проблеми пов’язані із правилами українського експорту. При обговоренні показників зовнішньоторговельного балансу України першочерговими проблемами визначено нестабільність політичної та економічної ситуації в нашій державі.

Сподіваємось, що конструктивний діалог між учасниками наукового семінару дасть можливість першокурсникам ознайомитись із змістом навчальних дисциплін обраної спеціалізації.