Екскурсія “Історія гривні” у рамках проекту “Дні фінансової обізнаності”

03.11.2017 | 20:26

3 листопада студенти другого курсу спеціалізації “Фінанси, митна та податкова справа” разом із доцентом кафедри державних та місцевих фінансів Шушковою Ю.В. в рамках проекту “Дні фінансової обізнаності” відвідали екскурсію “Історія гривні”.

Під час екскурсії студенти продивились ролик кампанії «Гривня – наш символ», з якого дізнались про історичний та символічний зміст кожної банкноти з номінального ряду української валюти, переглянули експонати Музею грошей Національного банку України, серед яких – київські і чернігівські гривні, златники і срібляники князя Володимира Великого, перші українські банкноти 1917-1921 років, карбованці і гривні незалежної України, особисто перевірили всі елементи захисту оновленої серії банкнот НБУ та ознайомились з новинками технологічної зони cashless від компанії VISA.

Особливе зацікавлення у студентів викликала колекція пам’ятних та ювілейних монет НБУ. Адже монета – це не лише грошовий еквівалент, а й носій історичної, політичної та культурної інформації про епоху, яку вони представляють. У колекції зібрані монети, що присвячені видатним особистостям, історичним подіям, знакам зодіаку, а також монети, присвячені саме Львову та Львівській області.

Даний захід розширив коло знань студентів щодо історичного становлення й еволюційного розвитку грошей в Україні та допоможе їм при освоєнні фахових дисциплін у майбутньому.