Досконалість у викладанні, наукових дослідженнях і управлінні проектами – три взаємопов’язані складові елементи для стратегії успіху Центру досконалості імені Жана Моне

10.04.2019 | 09:26

        28 березня 2019 року в Національному університеті «Києво-Могилянська Академія» відбувся спільний семінар Центру досконалості Жана Моне з європейських студій НаУКМА і Західноукраїнського дослідницького центру з європейських студій – Центру досконалості імені Жана Моне ЛНУ імені Івана Франка за участі Національного Еразмус+ Офісу в Україні ««На шляху до досконалості: європейські студії в Україні/«striving for excellence: european studies in ukraine». Учасники заходу із Ужгорода, Львова, Києва, Мелітополя, Кривого Рогу обговорили досвід України щодо створення і функціонування Центрів досконалості імені Жана Моне, а також виклики для викладання і дослідження європейських студій.

Роман Петров, керівник Центру досконалості імені Жана Моне з європейських студій НаУКМА поділився досвідом роботи центру, розкрив завдання та цілі подібних центрів.

Оксана Головко-Гавришева, завідувач Західноукраїнського дослідницького центру з європейських студій ЛНУ імені Івана Франка представила цілі і завдання цього центру та наголосила на його ролі у академічному супроводі євроінтеграційних процесів в Україні, відзначивши серед нагальних проблем забезпечення академічної доброчесності у викладанні і дослідженні європейських студій.

Роман Калитчак, старший науковий співробітник Західноукраїнського дослідницького центру з європейських студій ЛНУ імені Івана Франка охарактеризував виклики на шляху до досконалості у європейських студіях в Україні, а саме якості наукових досліджень як загалом, так і у міждисциплінарних дискурсах.

Петро Крайнік, менеджер напряму Жана Моне Національного Еразмус+офісу розкрив вимоги програми Еразмус+ до створення таких центрів, їхнього фінансування та критерії відбору проектів.

Оксана Краєвська, старший науковий співробітник Західноукраїнського дослідницького центру з європейських студій ЛНУ імені Івана Франка окреслила механізми сприяння належній реалізації міжнародних проектів на загальноуніверситетському рівні.

Василь Зеленко, старший науковий співробітник Західноукраїнського дослідницького центру з європейських студій вказав на шляхи підвищення академічної якості в процесі виконання проектів Жана Моне в ЛНУ імені Івана Франка.

  Захід відбувся у рамках реалізації проекту імені Жана Моне: 99469-EPP-1-2018-1-UA-EPJMO-СоЕ:  ЗАХІДНОУКРАЇНСЬ-КИЙ ДОСЛІДНИЦЬКИЙ ЦЕНТР З ЄВРОПЕЙСЬКИХ  СТУДІЙ (Центр Досконалості імені Жана Моне).