Допрем’єрний показ фільму В’ячеслава Бігуна «Серце мами Гонгадзе»

01.12.2017 | 20:57

1 грудня на факультеті управління фінансами та бізнесу за сприяння кафедри обліку і аудиту пройшов допрем’єрний показ фільму В’ячеслава Бігуна «Серце мами Гонгадзе» – унікальної прижиттєвої кіносповіді Лесі Гонгадзе про велику українську любов.

Легендарна жінка, яку не почули за життя, відверто оповідає про надихаючі та інтимні моменти свого життя та синів. Перша частина стрічки «Мама» переносить глядачів разом із головною героїнею в Грузію, Естонію та Францію, оповідає про родину пані Лесі, її дитячі та юнацькі роки, історію любові з Русланом Гонгадзе.

У другій частині стрічки «Син» розкривається уся біль та горе материнського серця. Адже далекого 1969 року у Лесі Гонгадзе народилися сини-двійнята, проте одного з них викрали ще у роддомі. Другий син – Георгій, став для матері справжньою опорою, надійним чоловічим плечем, гордістю й водночас причиною недоспаних ночей та безкінечних переживань.

– «А може, даремно я так старалася дати йому освіту, виховувала незалежним і безстрашним? Був би мій син слюсарем, жив би десь поруч зі мною…» –  роздумує пані Леся.

Після загадкового зникнення сина Георгія 17 вересня 2000 року Леся Гонгадзе активно продовжувала його пошуки та намагалася знайти цьому пояснення. Леся Гонгадзе – жінка-воїн, жінка-борець за справедливість, символ мужності і материнської відданості…

Стрічка «Серце мами Гонгадзе» допрем’єрно демонструвалася на низці кінофестивалів, а також у Парижі та Таллінні. Її відзначено нагородою «Кращий образ у кадрі» на Міжнародному фестивалі історичного кіно, відзнакою на фестивалі «Громадський проектор».

Студентський та викладацький колектив факультету управління фінансами та бізнесу висловлює щиру подяку режисерові за проведену презентацію.