ДІЗНАЙТЕСЯ ПРО ТОЙ МАКСИМУМ, ЯКИЙ ДАЄ ВАМ ВАШЕ УНІВЕРСИТЕТСЬКЕ ЖИТТЯ, І ВИ НЕ ПОШКОДУЄТЕ!

17.10.2017 | 19:56

11 жовтня 2017 року на  кафедрі економіки та менеджменту відбувся науковий семінар на тему: “Проблеми і перспективи розвитку публічного управління та адміністрування”.

Метою наукового семінару був обмін результатами наукових досліджень, обговорення теоретичних та прикладних аспектів розвитку публічного управління та адміністрування. Представлено перспективи та можливості для студентів, які навчаються за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування». Студентів першокурсників ознайомили з діяльністю  наукового гуртка «Державотворець», який успішно функціонує на  кафедрі економіки та менеджменту. На даний період часу кількість учасників гуртка складає 43  особи.

Активні учасники наукового гуртка Ю. Дрозд та Д. Бабухін ознайомили студентів з своїм досвідом використання програм міжнародного студентського обміну та навчальної кредитної мобільності студентів. Наголосивши на тому, що для участі в таких проектах потрібно активно займатися науковою та громадською діяльністю.

Свої наукові дослідження у формі виступів та доповідей показували та обґрунтовували як новачки (першокурсники) так і досвідчені студенти (магістри), активні учасники наукового гуртка «Державотворець».

Підсумовуючи роботу наукового семінару можемо зазначити, що в майбутньому для України перспективними дослідженнями вбачаються застосування нових засад проходження публічного управління на державній службі, запровадження пілотних проектів застосування нового законодавства про державну службу з метою оптимізації його механізмів. Подальші дослідження проблем публічного управління в Україні доцільно проводити у контексті запозичення іноземного досвіду запровадження його у системі державного регулювання економік інших держав. Важливо також удосконалюючи впроваджені наукові досягнення у сфері публічного управління, наслідувати найкращі зарубіжні тенденції та практики і сприяти розвитку науки про публічне управління.

О.В. Герасименко к.е.н., доцент, керівник  наукового гуртка «Державотворець», подякувала усім учасникам наукового семінару за підготовлені цікаві та обґрунтовані доповіді, а також за плідну дискусію щодо проблем та перспектив розвитку публічного управління та адміністрування.

Матеріали наукового семінару публікуватимуться у збірнику тез доповідей.

Учасникам семінару буде розісланий збірник тез доповідей у PDF форматі електронною поштою.