10 травня 2017 р. відбулась відкрита лекція Зеленка В. А. на тему «ЕКОНОМІЧНА СКЛАДОВА УГОДИ ПРО АСОЦІАЦІЮ МІЖ УКРАЇНОЮ ТА ЄС»

11.05.2017 | 09:18

10 травня 2017 р. відбулась відкрита лекція Зеленка Василя Анатолійовича на тему «ЕКОНОМІЧНА СКЛАДОВА УГОДИ ПРО АСОЦІАЦІЮ МІЖ УКРАЇНОЮ ТА ЄС».

Захід проводився в межах реалізації проекту Жана Моне 575241-EPP-1-2016-1-UA-EPPJMO-MODULE «The economy in European integration: internal challenges and external dimensions”.

 

 

На факультеті управління фінансами та бізнесу 10 травня 2017 р. відбулась відкрита лекція доцента кафедри економічної теорії, координатора проекту Жана Моне Зеленка Василя Анатолійовича на тему «Економічна складова угоди про Асоціацію між Україною та ЄС».

Заняття проходило з використанням мультимедійної техніки. У ході лекції часто виникала бесіда та дискусії на актуальні практичні проблеми з обраної тематики. Серед основних завдань, які ставились на обговорення, найбільше уваги було приділено наступним:

  • визначити концептуальну сутність поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі між Україною та ЄС
  • здійснити загальний огляд змісту Розділу IV «Торгівля та питання, пов’язані з торгівлею»
  • показати що таке доступ товарів на ринки та засоби захисту торгівлі
  • розглянути поняття «Економічне галузеве та фінансове співробітництво»

Корисним та цікавим було те, що багато положень Угоди про асоціацію було розглянуто на конкретних прикладах з діяльності вітчизняних та європейських економічних суб’єктів. В загальному, студенти зрозуміли які перевали та водночас і загрози для України несе в собі імплементація Угоди про асоціацію з ЄС.

Після завершення заняття студенти виявили бажання і в подальшому більш детально обговорити підняті проблеми із функціонування поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Підсумовуючи, лектор Василь Зеленко запропонував студентам у більш практичному середовищі розглянути питання економічного блоку Угоди про асоціацію з ЄС та разом з Олегом Гупалом запросили їх до участі у круглому столі на тему «Поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі: досвід та стратегії», де вони матимуть змогу послухати думки експертів із даних проблем.

 

Фото заходу можна переглянути за посиланням https://goo.gl/photos/P9gCAnhe9zqBfp5d8